“هر دو [Apple and Samsung] ژانگ منگمنگ، تحلیلگر کانترپوینت، گفت: از کاهش هواوی و تغییر روند خرید به سمت گوشی های پریمیوم در چین سود بردیم.
میزان فروش آیفون در چین، کشوری که طبق آمار Statista، سال گذشته تقریباً یک میلیارد کاربر گوشی هوشمند داشت، به این دلیل است که اپل اغلب به خواستههای دولت تن میدهد. قبلاً VPN ها، برنامه های اعتراضی و برنامه های خبری را به دلیل غیرقانونی بودن محتوا در چین از فروشگاه App خود حذف کرده بود.
فروش گوشیهای هوشمند ممتاز در چین، با حسن نیت از Counterpoint
در متن: اپل در چین نسبت به بسیاری از شرکت های آمریکایی موفقیت بیشتری کسب کرده است، به خصوص در بخش گوشی های هوشمند پیشرفته که در آن کوپرتینویی تقریبا نیمی از کل فروش این کشور را به خود اختصاص داده است. مدتهاست که از داشتن چنین بخش بزرگی از بزرگترین بازار تلفنهای جهان به این دلیل است که اپل اغلب به دولت اقتدارگرای چین نزدیک میشود.
گزارش کانترپوینت همچنین اشاره میکند که هوآوی، زمانی بزرگترین فروشنده گوشیهای هوشمند در چین، همچنان به دلیل تحریمهای آمریکا، جایگاه خود را در کشور خود از دست میدهد. این شرکت علیرغم تنوع بخشیدن به سبد محصولات خود همچنان ضرر می کند. سهم بازار هوآوی در چین به 11 درصد کاهش یافته و آن را از جایگاه دوم به سوم رسانده است. در همین حال Vivo به فضای خالی هواوی پرید و به جایگاه دوم رسید. آنر چهارم شد و پس از آن شیائومی و اوپو قرار گرفتند.
همانطور که توسط South China Morning Post گزارش شده است، طبق تحقیقات Counterpoint، اپل 46 درصد از بخش گوشی های هوشمند پریمیوم چین (گوشی های بیش از 400 دلار فروخته شده) را در سه ماهه دوم به لطف فروش قوی آیفون 13 به دست آورد. این نسبت به مدت مشابه یک سال قبل 3 درصد افزایش داشته است.
این حتی خبر بهتری در بخش گوشی های فوق پیشرفته با قیمت 1000 دلار یا بالاتر بود که شاهد افزایش فروش آیفون 147 درصد نسبت به سال گذشته بود. همچنین این سه ماهه بسیار خوبی برای سامسونگ بود که در همان دوره شاهد جهش فروش 133 درصدی نسبت به سال قبل بود.
گزارشی از دسامبر گذشته مدعی شد که تیم کوک، مدیرعامل این شرکت در سال 2016 قراردادی 5 ساله به ارزش 275 میلیارد دلار با مقامات چینی امضا کرده است که به موجب آن کوپرتینویی ها در توسعه اقتصادی و فناوری کشور سرمایه گذاری خواهند کرد. در ازای، عملیات و خدمات اپل با همان نظارت گسترده نظارتی که آژانسهای چینی اغلب بر روی شرکتهای خارجی انجام میدهند، مواجه نمیشوند.
چین مدتها پس از ایالات متحده دومین مشتری بزرگ اپل بوده است و کوپرتینویی به صنعت تولید خود متکی است. در طول تشدید جنگ تجاری بین دو کشور در سال 2019، زمانی که دونالد ترامپ، هوآوی را به لیست سیاه تجاری اضافه کرد و میلیاردها دلار تعرفه واردات کالاهای چینی را اعمال کرد، این نگرانی وجود داشت که کشور آسیایی با ممنوعیت تولید دستگاه های اپل مقابله به مثل کند. حرکتی که می توانست سود شرکت را تا 30 درصد کاهش دهد.