انویدیا و مدیاتک بر روی یک تراشه هوش مصنوعی 3 نانومتری برای رایانه‌های شخصی آینده با یکدیگر همکاری کرده‌اند.

شایعه ساز: آیا جهان به تراشه کامپیوتری هوش مصنوعی دیگری نیاز دارد؟ به نظر می رسد مدیاتک و انویدیا اینطور فکر می کنند – اگر شایعات فعلی دقیق باشند. رایانه شخصی با چنین تراشه ای می تواند ماشین های Windows-on-Arm موجود را با گرافیک نسبتا ضعیف خود به چالش بکشد. به نظر می رسد تولیدکنندگان رایانه های شخصی مانند لنوو، دل، اچ پی و ایسوس برای پذیرش این محصول صف آرایی کرده اند.

بر اساس پست افشاگری به نام Mobile Chip Expert در سایت رسانه اجتماعی چینی Weibo که توسط IT Home مشاهده شد، مدیاتک و انویدیا، سازنده تراشه های مستقر در تایوان، مدیاتک و انویدیا با یکدیگر همکاری می کنند تا یک تراشه هوش مصنوعی برای رایانه ها ایجاد کنند. CPU 3 نانومتری ظاهراً برای عرضه در ماه جاری آماده است و انتظار می رود در نیمه دوم سال آینده به تولید انبوه برسد.

مشتریانی که قصد استفاده از این تراشه را دارند عبارتند از Lenovo، Dell، HP و Asus. اگر درست باشد، این سطح از علاقه رهبران صنعت نشان می‌دهد که محصول مدیاتک-انویدیا می‌تواند تاثیر قابل‌توجهی بر بازار داشته باشد، مشابه آنچه در اسنپدراگون کوالکام مشاهده شد.

این اولین بار نیست که این شایعه در مطبوعات منتشر می شود. اوایل سال جاری، Daily Economic Daily تایوان گزارش داد که مدیاتک ممکن است با انویدیا برای توسعه یک پردازنده هوش مصنوعی رایانه شخصی بر اساس معماری Arm همکاری کند و تراشه جدید ممکن است تا 300 دلار قیمت داشته باشد.

انتظار می رود تراشه جدید با استفاده از فناوری پردازش پیشرفته 3 نانومتری TSMC تولید شود. یکی از جالب ترین جنبه های این همکاری، ادغام فناوری GPU انویدیا با تخصص مدیاتک در زمینه پردازنده های موبایل کم مصرف خواهد بود. چنین تراشه کم مصرفی طراحی نازک‌تر و سبک‌تری دارد و می‌تواند با محصولات دیگر تولیدکنندگان از جمله کوالکام رقابت کند.

بخونید:  Meta might roll out ad-free Instagram and Facebook subscriptions in the EU

Tom's Hardware گزارش می دهد که این آخرین شایعه از این تراشه به عنوان یک CPU “AI PC” یاد می کند، که انتشارات می گوید با توجه به اینکه افشای اطلاعات قبلی و خط تولید مدیاتک احتمال تراشه موبایل یا SoC را بیشتر می کند، تعجب آور است.

از منظر بازار، بخش هوش مصنوعی رایانه شخصی با توجه به ظهور فناوری‌های هوش مصنوعی مولد منطقی است. با افزودن انویدیا قابلیت‌های گرافیکی یکپارچه خود به ترکیب، این تراشه می‌تواند برخی از نقاط ضعف دستگاه‌های Windows-on-Arm فعلی را برطرف کند. یعنی کمبود قدرت گرافیکی، که یکی از نگرانی‌های عملکرد اصلی رایانه‌های شخصی مجهز به اسنپدراگون X بوده است.

مدیاتک و انویدیا در پروژه‌های دیگری با یکدیگر همکاری کرده‌اند و به شایعات مبنی بر شریک این تراشه اعتبار می‌دهند. پلتفرم Dimensity Auto Cockpit آنها یک SoC است که برای برنامه های خودرو طراحی شده است که از IP گرافیکی Nvidia و سیستم عامل Drive استفاده می کند.

این تراشه از سیستم‌های اطلاعات سرگرمی پیشرفته، از جمله قابلیت‌های بازی پیشرفته با فناوری ردیابی پرتو، و همچنین ویژگی‌های امنیتی مانند دوربین‌های متعدد با دامنه دینامیکی بالا پشتیبانی می‌کند. با این حال، هیچ خودروساز آمریکایی هنوز اعلام نکرده است که این پلت فرم را در یک خودرو ادغام کرده است.

منبع