
محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس و دانشگاه تلآویو روش جدیدی را برای تحریک فعالیت مناسب حافظه در مغز افراد مبتلا به صرع شدید ایجاد کردهاند. این مطالعه شامل گروه کوچکی از بیماران مبتلا به صرع بود، اما دانشمندان به این واقعیت خوشبین هستند که رویکرد جدید میتواند مسائل دیگر را نیز درمان کند.
روشی که دکتر ایتزاک فرید، استاد جراحی مغز و اعصاب در دانشگاه کالیفرنیا و همکارانش ابداع کردند، شامل ایجاد کمی تحریک الکتریکی در دو ناحیه مختلف مغز است. هدف همگام سازی فعالیت در هیپوکامپ و قشر جلوی مغز برای تقویت تثبیت حافظه در مغز بود.
به بیماران الکترودهایی در مغزشان داده شد تا محققان بتوانند ریتم مغز آنها را ارزیابی کنند و آنها را تغییر دهند. محققان توضیح میدهند که این مطالعه از دههها تحقیق روی حیوانات در مورد اهمیت ریتم و همگامی در مغز برای شکلگیری خاطرات بلندمدت پشتیبانی میکند، با تحریک الکتریکی ارائه شده در طول خواب غیر REM زمانی که مغز از نظر تئوری مشغول ایجاد سیناپسهای جدید برای تقویت تازه است. خاطرات.
در متن: صرع یک اختلال عصبی است که در اثر تخلیه الکتریکی غیر طبیعی و بیهوده در نورون ها ایجاد می شود. این عارضه میتواند اثرات شدیدی بر فعالیت مغز و عملکرد حافظه داشته باشد، اما دانشمندان اکنون پیشنهاد میکنند که مغز را با الکتریسیته بیشتر (البته کنترلشده) برای بازگرداندن عملکرد حافظه طبیعی آن “زپ” کنند.
هیپوکامپ و قشر جلوی مغز می توانند در طول مراحل خواب غیر REM همگام شوند، که ظاهراً به مغز کمک می کند تجربیات روزانه و گذرا را به خاطراتی تبدیل کند که می تواند هفته ها، سال ها یا شاید یک عمر باقی بماند.
این بیماران در یک تست حافظه “حیوان خانگی مشهور” شرکت کردند، که در آن مجموعه ای از تصاویر به آنها نشان داده شد که یک سلبریتی را با یک حیوان خاص قبل از خواب مطابقت می داد. بعداً در صبح، آنها باید به یاد می آوردند که کدام حیوان با یک سلبریتی خاص رفته است. در طول خواب، نورون ها با الگوهای ریتمیک شلیک می کنند. وقتی دو ناحیه مغز الگوهای شلیک خود را همگام میکنند، این نظریه حکم میکند که آنها قادر به برقراری ارتباط هستند.
این مطالعه از این ایده حمایت میکند که تحریک الکتریکی میتواند به بازگرداندن عملکرد بهتر حافظه به افراد مبتلا به اختلالات مغزی شدید کمک کند، در حالی که “زاپینگ” الکتریکی خارجی احتمالاً هیچ مزیتی برای مغزهای معمولی ندارد. به گفته محققان، ایده همگام سازی بهتر می تواند به بیماری های مغزی غیر از صرع نیز کمک کند، زیرا ریتم های مغزی مختص شکل گیری حافظه نیست. آنها همچنین می توانند نقش مهمی برای سایر عملکردهای اساسی مغز مانند تنظیم خلق و خو و احساسات داشته باشند.
محققان فعالیت یک ناحیه از مغز (هیپوکامپ) را اندازه گیری کردند و سپس ناحیه دیگری (قشر جلوی مغز) را تحریک کردند. بیمارانی که مغز خود را تحریک می کردند، هماهنگی بهتری را در دو ناحیه مغز تجربه کردند. پس از بیدار شدن، آنها همچنین در تست حیوانات خانگی مشهور امتیاز بهتری کسب کردند – با بهبودهایی از 10 درصد تا 20 درصد و در برخی موارد تا 80 درصد.