اغلب اوقات کیس های کامپیوتر دارای یک صفحه نمایش LED کوچک بودند که فرکانس ساعت CPU را بر حسب مگاهرتز نشان می داد یا “HI” یا “LO” را نشان می داد تا حالتی را که CPU در آن کار می کرد نشان دهد.
خیلی وقت پیش، کامپیوترهای شخصی یک دکمه “Turbo” را در کنار دکمه های Power و Reset داشتند. دکمه “turbo” یکی از ویژگیهایی بود که در دهه 1980 و اوایل دهه 1990 پس از عرضه پردازنده اصلی اینتل 8086 که با فرکانس 4.77 مگاهرتز کار میکرد، معمولاً در رایانههای شخصی یافت میشد. در آن زمان، بسیاری از عناوین نرمافزاری (و بهویژه بازیهای خاص) با در نظر گرفتن یک ماشین خاص توسعه یافتند و برای عملکرد به فرکانس ساعت خاص CPU وابسته بودند.
پاسخ خود را انتخاب کنید و انتخاب صحیح آشکار خواهد شد.
دکمه “Turbo” در کلون های 286 و 386 رایانه های شخصی بسیار رایج بود، در 486 رایانه شخصی کمتر رایج بود و تا زمانی که پردازنده های پنتیوم در اواخر دهه 90 به جریان اصلی تبدیل شدند تقریباً منقرض شد.
وقتی پردازندههای سریعتر بیرون آمدند، نرمافزار خیلی سریع کار میکرد، بنابراین دکمه «Turbo» برای کاهش سرعت رایانه به عنوان یک لایه سازگاری معرفی شد، بنابراین این برنامهها میتوانند به طور عادی اجرا شوند. برخی از رایانهها از ترکیب صفحه کلید Ctrl-Alt-+ / Ctrl-Alt– برای روشن و خاموش کردن حالت توربو پشتیبانی میکنند.