در ضمن پروژه معماری در نظر گرفته شده در این درس (ویلای سه طبقه)، همان پروژه ای است که در درس نقشه کشی معماری نیز ارائه می گردد و این فرصتی است برای دانشجویان درس نقشه کشی معماری که پس از ترسیم به کمک ابزار دستی، ترسیم کامپیوتری همان پروژه را نیز تجربه کنند. این تمرین به شما کمک می کند کمی فکر کنید. برای استفاده از این پیکج از لینکهای زیر استفاده کنید. با این که بقیه شرکت های نرم افزاری برنامه هایی دارند که جزئیات تجهیزات و متریالی متناسب با حرفه شما ارائه می دهند ، اما AutoCAD MEP ساده ترین و احتمالا مقرون به صرفه ترین برنامه ای است که می توان با آن طراحی کرد. به بیان ساده تر در روش clean screen بصورت حرفه ای از صفحه کلید، ماوس و خط فرمان استفاده خواهید کرد که دقت و سرعت عملتان افزایش چشم گیری پیدا خواهد کرد.
با ترسیم مثالی از یک ساختمان تکنیک های ترسیم فضاهای داخلی، نما، برش را فرا می گیرید. نحوه فارسی نوشتن در اتوکد و تنظیمات لازم برای پرینت متون فارسی را فرا می گیرید. در این دوره آموزشی ابتدا با سبک Clean Screen و مبانی مختصاتی آن از جمله انواع سیستم های مختصاتی و مختصات دهی ها آشنا می شوید و در این حین با ترسیم چند مثال نحوه درست کار کردن با کیبورد را فرا می گیرید. این سبک کار کردن با نرم افزار اتوکد بدون توجه به ورژن آن بوده و در واقع برای تمامی ورژن های قدیمی، حال و آینده کاربری یکسانی دارد. بطور کلی از نرم افزار اتوکد (AutoCAD) برای رسم نقشه های مهندس و صنعتی استفاده میشود. پس از اتمام ترسیم، می توانید برای تعیین اندازه اشیا به آن ها را اندازه گذاری کنید.
سپس با آموزش ترسیم چند شکل ساده با معرفی کامل انواع ویژگی های هندسی اشیا (object ها)، آموزش گیره های شیئی (object Snap) آشنا می شوید که با این آموزش ها کاربر نحوه درست کارکردن با موس را فرا می گیرد. با ارایه چند مثال با تکنیک های کاربردی مهم در ترسیمات ساختمانی آشنا می شوید و می توانید با سرعت بالایی انجام این ترسیمات را انجام دهید. به دلیل اینکه تنظیمات پیش فرض این فرمان در حالت قطبی نسبی هست، پس زمانی که این فرمان فعال باشد، نمی توانیم ترسیمات را با روش مطلق انجام بدهیم. اگر شکل از پیش تعریف شده خاصی را نمی پسندید، می توانید از یک دستور برای اصلاح آن استفاده کنید.
AutoCAD راه را برای تمام صنایع از قبیل ساختمان، مکانیک، برق، تجهیزات پزشکی وغیره هموار کرده است. در ادامه به معرفی انواع دستورات و با استفاده از خط فرمان (command line) به آموزش کامل تمام دستورات مهم و حائز اهمیت برای ترسیمات مهندسین عمران و معماری پرداخته می شود.ذانجام تمریناتی که فایل آنها نیز در داخل پکیج قرار گرفته شده است این دستورات را در ذهن مخاطب خود ماندگار تر خواهد کرد. سپس با ترکیب چندین دستور روش های سریع تر ترسیم یا تکنیک های ترسیم بیان می شود و با انجام یک پروژه خانه ویلایی به آموزش ترسیم سایت پلان، پلان مبلمان، برش و نما پرداخته می شود که در این فصل علاوه بر آموزش تکنیک های متعدد ترسیم آنها، نیم نگاهی به ضوابط سازمان نظام مهندسی داریم.
آشنایی با فضای عمومی نرم افزار، معرفی Modelspace، معرفی نوار Ribbon، استفاده از Pallet، معرفی نوار حالت، نحوه استفاده از، نوار دستور، تنظیمات اصلی نرم افزار، تنظیم محیط کاربری، استفاده از گزینه Help، نحوه باز کردن پروژهها، قابلیتهای Mouse، نحوه، ذخیرهسازی پروژهها، نحوه استفاده از خطوط، ترسیم دایره، خطوط منحنی و سطوح یکپارچه، ترسیم مستطیل، چندضلعیهای منتظم، ترسیم بیضی، الگوهای هاشور زدن، معرفی دستور Move، چرخش و تغییر زاویه، ویرایش توسط Trim و Extend، معرفی دستور Mirror، ویرایش زاویهها توسط Fillet و Chamfer، معرفی دستور Strech، روشهای تغییر مقیاس، شبکهبندی توسط Array، معرفی دستورهای Erase,Xplode و Offset، یکپارچهسازی ترسیم به وسیله Edit Polyline، روشهای انتخاب در Modelspace، استفاده از روش حذف انتخاب، تنظیم واحدهای ترسیم، استفاده از Snap Mode، ویرایش با استفاده از گریپها، معرفی پنل Layers، مدیریت محتوای لایهها، نمونه کار با لایهها، دسترسی به لایهها توسط Layer Control، تغییر مشخصات لایهها، کاربرد Layer Previous، آشنایی با ابزار تایپ متن Single Line، روشهای چینش متن، تنظیم ابزار نوشتاری، تایپ توسط حالت Multiline Text، ویرایش ابزار متن، گروهبندی و شمارهگذاری متنها، استفاده از نمادها و سمبلها، اصلاح غلطهای املایی توسط Dictionary، معرفی پنل Annotation، اندازهگذاری پیوسته، تنظیم حالت نمایش خطوط اندازه، روشهای ویرایش اندازهگذاریها، آشنایی با ابزار Leader، تنظیم حالت نمایش ابزار Leader، روشهای ویرایش ابزار Leader، آشنایی با پنل Block، روشهای ساخت Block و استفاده از Dynamic Block، نمونهی کار با ابزار Block، نحوه ویرایش Blockها، نحوه استفاده از Blockها در پروژههای مختلف، آشنایی با ابزار Rollover، روش کار با پنل Measure، ویرایش توسط Quick Property Changer، ماشین حساب، روش کار با ابزار Plot، تنظیم حالت نمایش فایل خروجی، تعریف ضخامت خطوط در Plot، آماده کردن طرح توسط Layout، روش ترسیم در Layout، تنظیم حالت دید در Layout، استفاده از یک صفحهبندی در پروژههای مختلف، آمادهسازی پروژه برای خروجی نهایی، تنظیم مقیاس ابزار Text، تنظیم مقیاس خطوط اندازه، تنظیم مقیاس ابزار Leader، ویرایش حالت Annotative، روشهای گرفتن خروجی در نسخههای مختلف Autocad، گرفتن خروجی به صورت PDF و گرفتن خروجی به صورت DWFX تمامی عنوانهایی هستند که در پکیج آموزش اتوکد، تدریس میشوند.
پس از اجرای گزارش، میتوانید فیلدها را به آن اضافه، از آن حذف و ترتیب و لیبل فیلدها را عوض کنید. به خاطر سپردن هر کدام از ابزارهای اتوکد می تواند دشوار باشد. در هر جلسه سعی شده در کنار آیکن های تدریس شده تعدادی تمرین انجام شود تا کاربرد آیکن مورد نظر به خوبی درک شود. اما به شما توصیه میکنیم هر دو مجموعه آموزش نقشه کشی برق صنعتی و برق ساختمان را یاد بگیرید، چون در مجموع حدود 10 روز بیشتر وقت نمی گیرد اما به توانایی ها و تجربه نرم افزاری شما خواهد افزود. مفاهیم پایه ایجاد و ویرایش بلوک ها را به صورت کامل فرا میگیرید. تمامی نکات در خصوص نحوه خروجی گرفتن و پرینت گرفتن نقشه را فرا می گیرید.
4- آقای فرشاد نوروزی هم قیمت مشخصی را برای کلاس های خودشان ذکر نکرده اند و برای اطلاع از هزینه کلاس ها با ایشان دوره اتوکد تماس بگیرید. به هر حال تعداد جلسات بیشتر درامد بالاتری را برای مدرس خواهد داشت و در نتیجه ایشان حاضر می شود تخفیف هم بدهد. و به دلیل درخواست های زیاد از طرف هنرجویان و دانشجویانم، تصمیم گرفتم اولین کتابم را بنویسم و نام این کتاب را کتاب آموزش اتوکد گذاشتم. دامنه استفاده این نرم افزار توسط معماران، مدیران پروژهها، طراحان گرافیک مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از مهمترین محصولات شرکت اتودسک به شمار میرود. مجتمع فنی تهران در دو دوره مجزا زمینه یادگیری این نرم افزار را برای هنرجویان فراهم کرده است و با در نظر گرفتن مدت زمان بالا برای آموزش این نرم افزار، امکان ترسیم نقشه های مختلف در حوزه های گوناگون مهندسی را برای دانشجویان در طول مدت کلاس فراهم آورده است و دانشجویان پس از اتمام دوره قادر خواهند بود تمامی ترسیمات دوبعدی (بعد از دوره مقدماتی) و سه بعدی (بعد از دوره پیشرفته) را در نرم افزار ترسیم نمایند.
آموزش اتوکد دوبعدی
در فصل آخر با انجام یک پروژه پنج طبقه با پارکینگ و زیرزمین به آموزش های کامل تری از پلان ها، نما و برش یک آپارتمان پرداخته شده و نکات مهم و حائز اهمیت آکس بندی ، ستون گذاری و شیب بندی پشت بام آموزش های داده شده است. لطفاً در نظر داشته باشید رتبه بندی ذیل لزوماً به معنی تایید یا عدم تایید خدمات آموزشگاه های فوق نیست. پلی لاین یک دنباله متصل از خطوط یا منحنی ها است که به عنوان یک شی واحد ایجاد می شود. رشته هاي عمران، مكانيك، معماري، برق و الكترونيك در سطح وسيعي از اين نرم افزار استفاده ميكنند. در نرم افزار آموزش اتوکد (AutoCAD) نسخه 2019 سرفصلهای زیر تدریس میشوند.
هم فایل پی دی اف و هم کتاب آموزشی شامل چند بخش است که هر بخش شامل آموزش های چند سال پیش می باشد. در این بخش افزودن ترمینالهای Single و Multi-Level را یاد میگیریم. در این دوره ها صفر تا صد کار با این نرم افزار به هنرجویان آموزش داده می شود و سعی شده است با به کارگیری آموزش های تئوری و عملی هنرجویان را برای ورود به بازار کار آماده کنند. برای یادگیری نرم افزار اتوکد وجود دارد که دستیابی به آنها برای هرکسی به آسانی مقدور می باشد. ابزارهای ساده ای وجود دارند که بدون شک با آنها آشنایی دارید، از جمله “move” ، “copy” ، “rotate” و “earase”. فرمت فایلی که اتوکد از آن استفاده میکند، فرمت DWG است که برای تمام کارهای CAD استاندارد شده است.