هوانگ از قانونگذاران ایالات متحده خواست تا در مورد تشدید جنگ تجاری با چین “متفکرانه” تر عمل کنند، زیرا این پتانسیل نیز وجود دارد که به جاه طلبی های پشت قانون چیپس آسیب برساند. ایده ساخت تراشههای بیشتری در خاک آمریکا برای انعطافپذیری زنجیره تامین است، اما اگر تقاضا در نتیجه محدودیتهای تجاری کاهش یابد، ایالات متحده میتواند ظرفیت بیشتری از نیاز خود داشته باشد.
البته، مدیر اجرایی انویدیا به این واقعیت اشاره می کند که چین بازار بزرگی است که صرف نظر از تنش های ژئوپلیتیکی نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت. درست مانند ایالات متحده، در منطقه اشتهای زیادی برای چیزهایی مانند پردازندههای گرافیکی و شتابدهندههای هوش مصنوعی وجود دارد، بنابراین شرکتهایی مانند Nvidia، AMD و Intel اگر اجازه فروش محصولات پیشرفته خود را نداشته باشند میلیاردها درآمد از دست خواهند داد. به شرکت های چینی
اوایل این هفته، دولت چین استفاده از تراشه های Micron را در زیرساخت های حیاتی ممنوع کرد. این اقدام به طور گسترده به عنوان تلافی علیه تحریم های ایالات متحده تلقی می شود که بر بسیاری از تولیدکنندگان تراشه چینی که به دنبال ارتقاء تجهیزات لیتوگرافی خود هستند، تأثیر می گذارد. از این گذشته، پکن مرتباً از محدودیتهای صادرات نیمهرساناها شکایت میکند که توانایی این کشور را برای فعال نگه داشتن صنعت تراشههای محلی خود محدود میکند.
جاه طلبی های چین برای ساخت تراشه نیز به دلیل الزامات قانون تراشه ها مختل شده است و ما به طور مفصل در مورد تأثیر آنها بر زنجیره تامین جهانی نوشته ایم. یک اثر جانبی این قوانین این است که شرکتهای آمریکایی که هنوز در چین فعالیت میکنند، اکنون باید با لایه دیگری از عدم اطمینان و همچنین احتمال از دست دادن یارانههای دولتی دست و پنجه نرم کنند.
سازندگان تراشههای کره جنوبی مانند سامسونگ و SK Hynix نگرانیهای مشابهی دارند و همچنین از قانونگذاران آمریکایی میخواهند معیارهای یارانههای تراشه را بررسی کنند. این دو شرکت بر این باورند که مقررات قانون چیپس محدودیتهای سختی را برای ساخت تأسیسات جدید در کشورهایی مانند چین اعمال میکند و آنها خواستار افزایش محدودیتها از پنج درصد ظرفیت کل به 10 درصد برای متقاضیان یارانههای قانون چیپس هستند.
جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، طی مصاحبه ای با فایننشال تایمز گفت که او معتقد است صنعت فناوری با خطر جدی ناشی از تشدید جنگ تجاری بین چین و ایالات متحده مواجه است. هوانگ توضیح داد که تحریمهای آمریکا علیه تراشهسازان چینی ضربهای غیرمستقیم به همتایان آمریکایی وارد کرده است و آنها را با “دستهای ما از پشت بستهاند” و توانایی آنها را برای فروش تراشه به مشتریان چینی محدود کرده است.
چرا مهم است: قانون چیپس برای تقویت تولید تراشه در آمریکا طراحی شده بود، در حالی که قوانین صادرات بر شرکتهای چینی برای جلوگیری از رسیدن آنها به بقیه صنعت جهانی اعمال شد. در عین حال، شرکتهای آمریکایی مانند انویدیا نگران هستند که قطع کردن دسترسی به چین پتانسیل آسیب رساندن به صنعت را دارد که تنظیمکنندهها تلاش میکنند از آن محافظت کنند.
در اخبار مرتبط، مایک گالاگر – رئیس کمیته مجلس نمایندگان ایالات متحده در مورد چین – از وزارت بازرگانی خواست تا با افزودن ChangXin Memory Technologies (CXMT) به لیست موجودیت، به ممنوعیت Micron پاسخ دهد. او معتقد است “ایالات متحده باید به جمهوری خلق چین روشن کند که اجبار اقتصادی علیه شرکت ها یا متحدانش را تحمل نخواهد کرد.”