شایان ذکر است که محققان خودشان از دستور العمل ها فیلم گرفتند و از هیچ افکت انتقال یا برش سریعی که برای دستور العمل های پست شده در پلتفرم هایی مانند YouTube یا TikTok معمول است استفاده نکردند. دلیل خوبی برای آن وجود دارد، زیرا ربات نیاز به دید واضحی از مواد تشکیل دهنده دارد و نمی تواند حرکات سریع را به خوبی دنبال کند.
با وجود نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه ممکن است به زودی آشپزهای روباتی جایگزین انسانها در آشپزخانههای رستوران شوند، به نظر نمیرسد که به این زودی شاهد چنین چیزی باشیم. در حالی که جایگزینی سفارش گیرندگان انسانی در رستورانهای رانندگی با استفاده از رباتهای چت هوش مصنوعی یک کار عملی به نظر میرسد، جایگزین کردن آشپزهای انسانی تقریبا غیرممکن است.
گرزگورز سوچاکی، که یکی از مهندسان درگیر در این پروژه است، توضیح می دهد که برنامه ریزی یک ربات برای ساختن طیف وسیعی از ظروف یک کار بزرگ است. با گذشت زمان، سوچاکی و تیمش انتظار دارند سرآشپزهای روباتی بتوانند به سرعت و به راحتی دستور العمل ها را از ویدیوهای منتشر شده در رسانه های اجتماعی یاد بگیرند.
به سرعت تا به امروز، و محققان دانشگاه کمبریج در حال نشان دادن یک “آشپز” روباتیک هستند که می تواند یاد بگیرد که چگونه یک دستور غذای خاص را با تجزیه و تحلیل فیلم های غذایی بازسازی کند. پس از نمایش هشت دستور پخت مختلف سالاد که در قالب ویدیویی توضیح داده شد، ربات جدید توانست در 93 درصد مواقع دستور العمل های تهیه شده را به درستی شناسایی کند و توانست 83 درصد از اقدامات لازم برای تهیه آنها را تعیین کند.
ربات آشپز ایده جدیدی نیست. در سال 2015، شرکتی به نام Moley Robotics رباتی را معرفی کرد که میتوانست ظروف معمولی آشپزخانه را برداشته و از آشپزخانهای با طراحی خاص برای تهیه غذا استفاده کند. در سال 2020، رستورانهایی مانند White Castle شروع به آزمایش رباتهای آشپزی «Flippy» کردند تا فرآیند چرخش پتی را در چندین مکان بهطور خودکار انجام دهند.
محققان در مجموع 16 نمایش ویدئویی با تغییرات جزئی در دستور العمل ها را به سیستم تغذیه کردند و از چندین شبکه عصبی در دسترس عموم استفاده کردند تا آنها را به مجموعه ای از وظایف تبدیل کنند که ربات می تواند انجام دهد. هر فریم ویدیو با شبکههای OpenPose و YOLOv5m برای شناسایی دستهای آشپز، مواد تشکیل دهنده و ظروف درگیر آنالیز شد. سپس محققان از یک رویکرد آماری به نام مدل پنهان مارکوف (HMM) برای تشخیص توالی اقدامات همراه با طول آنها و همچنین نسبت مواد تشکیل دهنده استفاده کردند.
اگر به ربات Moley و رقبای آن نگاه کنیم، آنها به عنوان سرآشپزهای مکانیکی به بازار عرضه می شوند، اما فاقد حس لامسه، چشایی و بویایی لازم برای تهیه غذاهای باکیفیت هستند. در عین حال، ماشینها به مواد، ظروف و وسایلی نیاز دارند که از قبل به دقت برای آنها چیده شوند، در حالی که نظارت دائمی نیز در طول فرآیند پخت واقعی توصیه میشود. همچنین، بیشتر رستوران ها عجله ای برای پرداخت 338000 دلار برای سرآشپز روباتی ندارند که برای مفید بودن به کمک انسانی زیادی نیاز دارد و ممکن است در ساعات شلوغی خراب شود.

جالب اینجاست که این ربات میتوانست تشخیص دهد که چه زمانی یک دستور غذا شامل حجم بالاتری است یا تغییرات کوچک را به عنوان خطای انسانی طبقهبندی کند. هنگامی که محققان یک ویدیوی نمایشی برای نهمین دستور غذا که واقعاً با بقیه متفاوت بود به سیستم دادند، ربات توانست آن را به درستی به عنوان جدید تشخیص دهد.
برای کسانی از شما که علاقه مند به بررسی عمیق نحوه کار سرآشپز ربات کمبریج هستند، می توانید مقاله تحقیقاتی IEEE Access را بیابید.
به طور خلاصه: احتمالاً آشپزخانههای رباتیک هرگز جایگزین انسانها نخواهند شد، اما این امر مانع از تلاش شرکتهایی مانند Moley، Hyper Food Robotics، Xrobotics، Dexai Robotics، Miso Robotics و Nala Robotics نمیشود. در همین حال، محققان از پیشرفتهای اخیر در شبکههای عصبی و بینایی کامپیوتری استفاده میکنند تا ببینند آیا سرآشپزهای خودکار میتوانند روزی دستور العملهایی را از ویدیوهای آشپزی آنلاین بیاموزند.