روسیه و چین می خواهند در زمینه فناوری، امنیت و هوش مصنوعی به رهبران جهانی تبدیل شوند

علیرغم محدودیت‌ها، گزارش اخیر اندیشکده ادعا کرد که چین در تحقیقات 37 فناوری از 44 فناوری حیاتی، پیشتاز ایالات متحده است.

با توجه به توانایی محدود آنها در استفاده از فناوری خارج از کشور، تصور اینکه هر یک از کشورها در این زمینه ها رهبران جهانی شوند، دشوار است. البته روسیه از زمانی که بیش از یک سال پیش به اوکراین حمله کرد، تحت تحریم های متعددی قرار گرفته است. آی بی ام، انویدیا، اینتل و بسیاری دیگر از فروش محصولات خود در این کشور دست کشیده اند.

تحریم‌ها علیه روسیه باعث شد که این کشور به سمت بازار خاکستری چین برای واردات نیمه‌رساناهایش روی بیاورد. متأسفانه برای پوتین، تقریباً نیمی از آنها معیوب هستند.

چه اتفاقی افتاده؟ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و شی جین پینگ، رهبر چین، اعلام کرده‌اند که قصد دارند کشورهای متبوع خود را در زمینه فناوری اطلاعات، امنیت سایبری و هوش مصنوعی به رهبران جهانی تبدیل کنند، که ممکن است با توجه به تعداد تحریم‌های مرتبط با فناوری و کنترل‌های صادراتی اعمال شده بر روی این کشور، رسیدن به این هدف دشوار باشد. هر دو ملت

در اخبار مرتبط، کرملین در اوایل این هفته به مقامات درگیر در کمپین انتخاب مجدد پوتین در سال 2024 گفت که به عنوان یک اقدام احتیاطی در برابر آژانس های غربی، از شر آیفون خود خلاص شوند. از طرف دیگر، آنها می توانند گوشی ها را به «بچه ها» بدهند. به نظر می رسد کرملین بر این باور است که تلفن های کوپرتینویی راحت تر از سایر گوشی های هوشمند هک می شوند و در معرض جاسوسی توسط جاسوسان غربی هستند.

بخونید:  iOS 16.1 و iPadOS 16 دارای اصلاحاتی برای بهره برداری روز صفر هستند که قبلاً در طبیعت دیده شده بود.



منبع

روسیه قبلاً این ادعای جسورانه را مطرح کرده بود که در توسعه تراشه های داخلی، ساخت و آموزش پرسنل سرمایه گذاری خواهد کرد و قصد دارد تا سال 2030 تراشه هایی با استفاده از یک گره 28 نانومتری تولید کند. در حال حاضر، ناتوانی روسیه در تامین نیمه هادی های قابل اعتماد، این کشور را مجبور به استفاده از قطعات گرفته شده است. از ماشین ظرفشویی و یخچال در مخازن آن.

جین پینگ این هفته به مدت سه روز از مسکو برای گفتگو با همتای روس خود دیدار کرد. این منجر به تعدادی توافقنامه در زمینه های مختلف شد که در سندی با عنوان “بیانیه مشترک بین جمهوری خلق چین و فدراسیون روسیه در مورد تعمیق مشارکت استراتژیک جامع هماهنگی در عصر جدید” فهرست شده است.

این سند مملو از زبانی است که از دو رهبر انتظار می رود، از جمله سرزنش «روایت ریاکارانه به اصطلاح «دموکراسی علیه استبداد».

تحریم‌های چین برای ابزار ساخت تراشه به خوبی مستند شده است. محدودیت‌های معرفی شده در ماه اکتبر به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تراشه‌های منطقی کشور را در گره 14 نانومتری، DRAM در 18 نانومتر، و فلاش NAND سه بعدی در 128 لایه را محدود کنند. ایالات متحده می گوید این امر چین را از توسعه نیمه هادی ها برای کاربردهای نظامی، از جمله ابررایانه ها، مدل سازی سلاح های هسته ای و سلاح های مافوق صوت جلوگیری می کند.

در جای دیگر، سند روسیه و چین بیان می کند که «هر دو طرف از کمیته ویژه سازمان ملل متحد برای تدوین یک کنوانسیون بین المللی جامع علیه استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات برای مقاصد جنایی حمایت می کنند». باز هم، با توجه به اینکه اکثر هکرهای تحت حمایت دولت از این دو کشور سرچشمه می گیرند، این کمی تعجب آور به نظر می رسد.

بخونید:  کاخ سفید با مشورت کارشناسان، یک طرح شش ماده ای را برای افزایش مسئولیت پذیری فناوری بزرگ ارائه می کند

روسای جمهور توافق کردند که مدل های جدیدی از همکاری در صنایعی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، 5G، اقتصاد دیجیتال و اقتصاد کم کربن را شکل دهند. “حاکمیت تکنولوژیک کلید پایداری است. ما بهبود بیشتر مشارکت های استراتژیک در صنایع خاص را پیشنهاد می کنیم. با ترکیب غنی از ظرفیت های تحقیقاتی و قابلیت های صنعتی، روسیه و چین می توانند به رهبران جهانی در فناوری اطلاعات، امنیت سایبری و هوش مصنوعی تبدیل شوند.” می خواند.

شرکت‌های چینی انبارها را با تجهیزات ساخت تراشه پر می‌کردند تا برای محدودیت‌های بیشتر از سوی هلند آماده شوند که اوایل این ماه وارد شد.