روسیه کارمندان دولت را از استفاده از محصولات اپل منع می کند

اگرچه اپل یکی از بسیاری از کشورهای غربی بود که سال گذشته از روسیه خارج شد، محصولاتش هنوز از کشورهای دیگر وارد می شود. شرکت های تلفن روسی همچنان به فروش آیفون های خود ادامه می دهند، البته با قیمت های بالاتر از حد معمول.



منبع

گروه روسی Kaspersky Lab که چندین بار به همکاری با دولت روسیه متهم شده است، گفت که آلودگی ها با پیوست iMessage بدون هیچ گونه تعاملی با کاربر آغاز شد و افزود که شواهد فنی کافی برای نسبت دادن بدافزار به کسی را ندارد.

فایننشال تایمز می نویسد، از امروز (17 ژوئیه)، کارمندانی که برای وزارت بازرگانی روسیه کار می کنند، از استفاده از آیفون برای “مقادیر کاری” منع شده اند. شرکت نفت دولتی Rostec تحریم شده و وزارت توسعه دیجیتال قصد دارند ممنوعیت های مشابهی را اعمال کنند یا قبلاً اجرا کرده اند.

این اولین بار نیست که دولت روسیه محصولات اپل را ممنوع می کند. در ماه مارس، کرملین به کارکنانی که در کمپین انتخاب مجدد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در سال 2024 شرکت داشتند، گفت تا قبل از پایان ماه، به دلیل ترس از اینکه آژانس های اطلاعاتی غربی از آنها برای اهداف جاسوسی استفاده می کنند، از شر آیفون خود خلاص شوند. به کسانی که ترجیح می دهند گوشی گران قیمت خود را دور نیندازند توصیه می شود «آن را به بچه ها بدهند».

اپل پیش از حمله به روسیه سومین سهم بزرگ فروش تلفن در روسیه را داشت

چه اتفاقی افتاده؟ مقامات روسی تصمیم گرفته اند که محصولات اپل برای کارمندان دولتی آن بسیار خطرناک است. به این ترتیب، آنها استفاده از آیفون‌ها و آی‌پدهای کوپرتینویی را برای تجارت رسمی به دلیل نگرانی در مورد استفاده ایالات متحده از آنها برای اهداف جاسوسی ممنوع کرده‌اند.

بخونید:  شبیه ساز پلی استیشن 4 اکنون می تواند ده ها بازی را اجرا کند

ماه گذشته، سرویس امنیت فدرال روسیه (FSB) اعلام کرد که چندین هزار دستگاه آیفون در این کشور، از جمله آیفون‌های متعلق به دیپلمات‌ها، در یک کمپین جاسوسی منتسب به آمریکا هک شده‌اند.

روسیه در تلاش است تا از فناوری غربی فاصله بگیرد و می‌خواهد یک اکوسیستم تلفن همراه داخلی بسازد که بر اساس «فناوری‌های مستقل از غول‌های فناوری اطلاعات غربی» ساخته شده است. Aurora، سیستم عامل تلفن هوشمند مبتنی بر لینوکس که توسط شرکت روسی Open Mobile Platform توسعه یافته است، به عنوان نمونه ای از این سیاست نام می برد.

پس از تهاجم به اوکراین، رئیس جمهور ولادیمیر پوتین فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن سازمان‌های درگیر در زیرساخت‌های حیاتی می‌خواهند تا سال 2025 به سمت نرم‌افزار توسعه‌یافته داخلی حرکت کنند.

FSB بدون ارائه مدرک ادعا کرد که اپل با هکرهای دولتی ایالات متحده همکاری کرده است تا به آنها کمک کند تا بدافزار سرقت فایل را در آیفون هایی که نسخه قدیمی iOS را اجرا می کنند، جاسازی کنند. اپل گفت که “هرگز با هیچ دولتی برای ایجاد یک درب پشتی برای هر محصول اپل کار نکرده است و هرگز نخواهد کرد.” با این حال، اپل به دنبال ادعاهای روسیه وصله های iOS را اعلام کرد و به آزمایشگاه کسپرسکی برای شناسایی آسیب پذیری ها اعتبار داد.