سود سه ماهه سامسونگ به دلیل سقوط تقاضای تراشه و گوشی های هوشمند به پایین ترین حد در 8 سال گذشته رسید

چه اتفاقی افتاده؟ راهنمای درآمد سه ماهه سامسونگ تأثیر رکود اقتصادی جهانی و تضعیف تقاضای مصرف کننده را نشان می دهد، به طوری که غول کره ای با کمترین سود عملیاتی خود در هشت سال گذشته مواجه است. همچنین انتظار نمی رود که وضعیت به این زودی ها بهبود یابد. تحلیلگران معتقدند سود در سه ماهه جاری دوباره کاهش خواهد یافت.

سامسونگ و دیگر سازندگان بزرگ تراشه نیز با تشدید جنگ نیمه هادی که بین ایالات متحده و چین در حال وقوع است، دست و پنجه نرم می کنند. تحریم‌های آمریکا که اواخر سال گذشته اعمال شد، محموله‌های الکترونیکی ساخت آمریکا یا سایر اقلامی را که چین می‌توانست برای تولید ابزار یا تجهیزات تراشه‌سازی استفاده کند، محدود می‌کند. آنها همچنین از استفاده شرکت های غیر چینی در سایر کشورها برای خدمات رسانی به مشتریان چینی جلوگیری می کنند، مگر اینکه مجوز ایالات متحده را دریافت کنند. به TSMC، سامسونگ و SK Hynix مجوزهای یک ساله اعطا شده است که به آنها اجازه می دهد کارخانه های چینی خود را حفظ یا توسعه دهند، اما نگرانی ها از اعمال محدودیت های شدیدتر توسط ایالات متحده همچنان وجود دارد.



منبع

سبد گسترده سامسونگ در گذشته شاهد عبور از بحران‌های صنعت جهانی بود، از جمله کمبود تراشه در سال 2021 که درآمد آن به رکورد جدیدی رسید. اما بر اساس برآوردهای اولیه، سود عملیاتی سه ماهه اکتبر تا دسامبر 69 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از 13.87 تریلیون وون کره (حدود 10.9 میلیارد دلار) به 4.3 تریلیون وون کره (حدود 3.4 میلیارد دلار) کاهش یافت که کمترین سود سه ماهه شرکت را از آن زمان نشان می دهد. سه ماهه سوم 2014

بخونید:  The Rise of Power: Are CPUs and GPUs Becoming Too Energy Hungry?

کسب و کار نیمه هادی سامسونگ مدت هاست که مسئول بیشتر درآمد و سود این شرکت بوده است. اما کاهش تقاضا برای تراشه های DRAM و NAND منجر به کاهش قیمت قرارداد و عرضه مازاد شده است. درآمد جهانی DRAM تقریباً 30 درصد کاهش یافته است، بزرگترین کاهش از زمان بحران مالی 2008، و سازندگان حافظه رقیب SK Hynix، Kioxia و Micron همگی برنامه‌های خود را برای کاهش تولید و هزینه سرمایه در سال جاری اعلام کرده‌اند.

سامسونگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: در بحبوحه عدم قطعیت‌های خارجی، از جمله رکود اقتصادی بالقوه جهانی، درآمد کلی به شدت در سه ماهه کاهش یافت زیرا شاهد کاهش قابل توجهی در نتایج کسب و کار حافظه به دلیل تقاضای کم و فروش ضعیف‌تر گوشی‌های هوشمند بودیم.

گوشی های هوشمند، دیگر سودآور بزرگ سامسونگ، نیز در رنج است. داده های IDC سامسونگ را با فروش 64 میلیون گوشی در سه ماهه سوم پیشتاز بازار کرد، اما این میزان همچنان 7.8 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشت. با تداوم افزایش تورم و هزینه های زندگی، همراه با تعداد بیشتری از شرکت ها که تعداد پرسنل خود را بیکار می کنند، مصرف کنندگان تمایل کمتری به خریدهای بزرگ روی کالاهای غیر ضروری مانند دستگاه های فناوری دارند.