با این حال گاه گاهی در بازار هم نام Core i11 هم به چشم میخورد. در چند سال بعد از ارائه اولین پردازنده های سری Core i ما شاهد ارائه مدلهای Core i3، Core i5 و Core i7 بودیم. از سال 2008 شرکت اینتل نوآوریهای خود را در قالب پردازنده های سری Core i معرفی کرد. حرف M بر روی این پردازنده ها نشان دهنده آن است که این پردازنده برای گوشی های همراه مناسب است. برای آنکه بتوانیم نسل های cpu را با همدیگر مقایسه کنیم، باید به مشخصات مندرج شده بر روی آن مراجعه کنیم. در بیشتر پردازنده هایی که برای پردازنده های رایانه های شخصی به کار گرفته میشود، از حرف S به معنای کم مصرف بودن، T به معنای بسیار کم مصرف بودن، و X به معنای بالاترین سرعت پردازنده سرعت کلاک (ساعت) را در خانواده خودشان دارند. حرف L هم به معنای کم مصرف بودن پردازنده ها است. حرف Q به معنای استفاده از چهار هسته در پردازنده است. عبارت HQ به معنای افزایش قابل ملاحظه در سرعت پردازنده های چهار هسته ای هم هست. اساس کار آن ها تفاوت زیادی با پردازنده های رایانه های شخصی ندارند، اما از ساختارهای پیشرفته تری در آن ها استفاده شده است، همچنین آن ها میتوانند از حافظه ها ECC استفاده کنند و نیز تعداد هسته بیشتری را پشتیبانی میکنند.
نسل ششم با سر و صدای زیاد در سال 2015 روانه بازار شد. با این حال با کمی جست و جو میتوانیم نسلهای دیگر را نیز بیابیم. دوباره در اینجا ما با ترانزیستورهای 10 نانومتری روبرو هستیم. در اینجا هم از ترانزیستورهای 10 نانومتری استفاده شده است. در آن از ترانزیستورهای 45 نانومتری استفاده شد. این نسل از برای رایانههای دسکتاپ، گوشی های موبایل و دیگر موارد ارائه گردیده است. به طور کلی، ما در هر نسل 10 تا 15 درصد بهبودی را نسبت به نسل های قبلی شاهد بودیم. در اینجا ما صرفاً به تفاوت نسل های cpu اینتل میپردازیم. به مانند پردازنده های رایانه های شخصی در اینجا هم استاندارهای حروف و اعداد بار تشخیص نوع پردازنده به کار گرفته میشود. این پردازنده ها برای مصارف صنعتی مانند سرورها و یا ورک استیشن ها طراحی شده است. این معماری مادر بسیاری از پردازنده هایی بعدی بوده است که توسط این شرکت و یا سایر تولید کنندهها ساخته شده است. در نتیجه دسترس پذیری، اطمینان به کارکرد و سرویس دهی یا مقیاس RAS که سر نامه سه کلمه Reliability، Availability و در آخر Serviceability است، در این پردازنده ها افزایش یافته است. این پردازنده ها این قابلیت را دارند که بدون استفاده از هیچ کارت گرافیکی خارجی به پردازش تصاویر بپردازند و در نتیجه سرعت بیشتری را در اختیار کاربران بگذارند.
و برخی از موبایلها و لپتاپ ها از این نسل پردازنده استفاده میکنند. شرکت اینتل انواع پردازنده ها گوشی های همراه و تبلت ها را نیز تولید میکنند. سی پی یو های زئون از مدل های مختلفی تشکیل شده اند و انواع آن مانند Xeon Pi نیز به بازار عرضه شده است. برخی از نمونه های سی پی یو های زئون برای مدل هایی خانگی نیز عرضه شده اند و از نرخ سرعت پایین تری نسبت به انواع صنعتی تر خود برخوردارند. اولین رده از این پردازنده ها در سال 1998 به بازار عرضه شده است. همانطور که در بالا دیدیم، در هر سال نسلهای جدید پردازنده با قابلیت های جدید به بازار ارائه شده است. همچنین سعی میکنیم در حد امکان و به دور از واژگان فنی به مقایسه نسل های cpu پرداخته و چند نکته فنی که در هنگام خرید میتواند مفید باشد را برایتان بگوییم. هر کدام از این پردازنده ها از نظر قدرت پردازش و سرعت، برتریهایی نسبت به نسل های قبل داشتند. این نسلها هر کدام از نظر ابعاد ترانزیستورها، و تعداد ترانزیستورها تغییراتی داشتند و هر کدام نیز از نظر معماری به کار رفته در خودشان متفاوت بودند. این نسل از معماری Broadwell استفاده شد.
هر کدام از این مدلها نسبت به مدلهای قبلی از برتری در زمینههای مصرف انرژی و قدرت بیشتر، برخوردار بودند. حرف T نشان دهنده آن است که پردازنده ما یک سی پی یو کم مصرف است. حرف U نیز نشان دهنده مصرف بسیار پایین انرژی در این پردازنده ها است. در این پردازنده ها از ترانزیستورهای 32 نانومتری استفاده شد. این ترانزیستورهای بسیار کوچکتر از نسل های قبلی بودند. همانطور که در بالا اشاره شده، شرکت اینتل انواع پردازنده ها را برای رایانه های شخصی تولید میکند. حرف X در هر مدلی نشان دهنده آن است که این پردازنده از سرعت ساعت بالاتری برخوردار مجله خبری mycpu است. پردازنده 4004 دارای سرعت ساعت 470 کیلوهرتز بود و ابعاد ترانزیستورهای آن به 10 میکرون میرسید. در این پردازنده از ترانزیستورهای 22 نانومتری استفاده شد. این نسل یکی از نسلهایی است که تا انتهای سال 2019 تجاریسازی شد. شرکت اینتل (Intel) به عنوان یکی از غولهای فناوری به خصوص در زمینه ساخت و تولید پردازنده ها شناخته میشود. با این حال هنوز هم سرعت بسیاری از این پردازنده ها از آنچه که ما به عنوان پردازنده میشناسیم بسیار پایینتر بوده است. فعلاً نسل یازدهم به عنوان تازه ترین نسل پردازنده های اینتل وارد بازار شده است.