ویکیمدیا، که تحقیقات را در ژانویه گذشته آغاز کرد، گفت: «توانسته تأیید کند که چندین کاربر با ارتباط نزدیک با طرفهای خارجی، پلتفرم را بهصورت هماهنگ برای پیشبرد اهداف آن احزاب ویرایش میکنند». به دستور دولت پادشاهی
به طور خلاصه: عربستان سعودی دو مدیر ارشد ویکیپدیا را پس از نفوذ به ردههای ارشد این وبسایت در منطقه در تلاش برای کنترل محتوای دایرهالمعارف آنلاین به مدت چهار دهه زندانی کرده است.

در اواسط ماه دسامبر، احمد ابوامو، مدیر سابق توییتر، که دارای تابعیت دوگانه آمریکایی-لبنانی است، به عنوان عاملی برای عربستان سعودی محکوم شد. او به 42 ماه زندان فدرال محکوم شد و به پرداخت 242000 دلار برای پوشش هزینه رشوه هایی که برای اقداماتش دریافت کرد محکوم شد. ابوامو و یکی از کارمندان توییتر، علی الزاباره، که توسط اف بی آی تحت تعقیب است، متهم شدند که از اواخر سال 2014 تا اوایل سال 2015 توسط مقامات سعودی برای دستیابی به اطلاعات خصوصی در حساب های انتقادی از رژیم سعودی استخدام شده اند.
تحقیقاتی که توسط ویکیمدیا انجام شد، نشان داد که دولت عربستان سعودی تعدادی از شهروندان خود، برخی از آنها را به زور، بهعنوان عوامل نفوذ به ویکیپدیا اعزام کرده است. دموکراسی برای جهان عرب در حال حاضر (سپیده دم) و Smex مستقر در بیروت در بیانیه مشترکی اعلام کردند: «تحقیقات ویکیمدیا نشان داد که دولت عربستان سعودی در بالاترین ردههای تیم ویکیپدیا در منطقه نفوذ کرده است».
این خبر تنها یک ماه پس از اعلام ممنوعیت جهانی ویکیمدیا برای 16 کاربر منتشر میشود که در پروژههای ویکیپدیا در منا در حال ویرایش تضاد منافع بودند. [Middle East and North Africa] منطقه.”
داون مستقر در واشنگتن توسط جمال خاشقجی، روزنامهنگار سعودی که علنا از محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و سیاستهای او انتقاد میکرد، تأسیس شد. او در اکتبر 2018 توسط تیمی از ماموران سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول به قتل رسید، تروری که گمان می رود به دستور شاهزاده صادر شده است.
عبدالله علاوض، مدیر تحقیقات داون، گفت: «دستگیری اسامه خالد و زیاد الصوفیانی از یک سو و نفوذ به ویکیپدیا از سوی دیگر، جنبه هولناکی را نشان میدهد که چگونه دولت سعودی میخواهد روایت و ویکیپدیا را کنترل کند. برای خلیج فارس، به خبرگزاری فرانسه گفت.
دو مدیر داوطلب عالی رتبه – اسامه خالد و زیاد الصوفیانی – که می توانستند صفحات کاملاً محافظت شده ویکی پدیا را ویرایش کنند، در همان روز در سپتامبر 2020 دستگیر شدند. خالد به مدت 32 سال زندانی شد، در حالی که سفیانی به هشت سال محکوم شد.
عربستان سعودی در سال 2017 قوانین مبارزه با تروریسم خود را تغییر داد تا مخالفت را به عنوان جرم اضافه کند. توهین به پادشاه و ولیعهد می تواند به ده سال حبس محکوم شود، در حالی که افرادی که دست به “اعمال تروریستی دیگر” می زنند می توانند مجازات اعدام دریافت کنند.
از طریق گاردین