مؤسسه تسلیحات هسته ای چین با وجود ممنوعیت فناوری ایالات متحده، از سخت افزار اینتل و انویدیا استفاده می کند

کوین وولف، مقام ارشد سابق وزارت بازرگانی به WSJ گفت: «اجرای محدودیت‌های ایالات متحده در مورد معاملات خارج از کشور بسیار دشوار است.

اینتل و انویدیا نمی توانند محصولات خود را مستقیماً به CAEP بفروشند. در عوض، موسسه آنها را از بازارهای چینی مانند Taobao، Aliexpress و سایر فروشندگان خریداری کرد. بررسی WSJ از مقالات تحقیقاتی منتشر شده توسط CAEP نشان داد که حداقل 34 مقاله در دهه گذشته با استفاده از نیمه هادی های آمریکایی در تحقیقات خود ارجاع داده شده اند. این آزمایشگاه دینامیک سیالات محاسباتی را مطالعه می کند، یک زمینه علمی گسترده که شامل مدل سازی انفجارهای هسته ای است. فیزیکدانان CAEP به ساخت اولین بمب هیدروژنی کشور کمک کردند.

به طور خلاصه: در حالی که ایالات متحده اخیراً محدودیت‌های صادرات مرتبط با تراشه به چین را تشدید کرده است، برخی نهادها در این کشور وجود دارند که برای دهه‌ها در لیست سیاه صادرات قرار داشته‌اند. یکی از این مؤسسه‌ها، برترین مؤسسه تحقیقاتی تسلیحات هسته‌ای چین است، اما این امر مانع از خرید منظم سخت‌افزار اینتل و انویدیا نشده است.

وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد چین در سال‌های اخیر توسعه سلاح‌های هسته‌ای خود را تسریع کرده است. ارتش آزادیبخش خلق در حال حاضر بیش از 400 کلاهک دارد که در صورت تداوم سرعت گسترش فعلی، این رقم می تواند تا سال 2035 به حدود 1500 کلاهک برسد.

این افشاگری دشواری در اعمال محدودیت های صادراتی ایالات متحده بر چین را نشان می دهد. انویدیا می گوید میلیون ها رایانه شخصی فروخته شده در سراسر جهان به این معنی است که نمی تواند کنترل کند که محصولاتش به کجا ختم می شوند. اینتل گفت که از مقررات صادرات و تحریم ها تبعیت می کند و توزیع کنندگان و مشتریانش نیز باید از آن تبعیت کنند.

با اعمال محدودیت‌های صادراتی، چین در تلاش است تا تراشه‌های خود را ایجاد کند، طرحی که ایالات متحده در تلاش است با ممنوع کردن فروش ابزارهای پیشرفته ساخت تراشه به این کشور آسیایی، آن را از بین ببرد. دولت بایدن اخیراً با هلند و ژاپن به توافق رسیده است که بر اساس آن دو کشور کنترل صادرات خود را بر تجهیزات تولید تراشه به چین اعمال خواهند کرد.



منبع

آکادمی دولتی فیزیک مهندسی چین (CAEP) یکی از اولین آکادمی هایی بود که در سال 1997 به دلیل فعالیت در زمینه تسلیحات هسته ای و جلوگیری از خرید فناوری آمریکایی، در لیست سیاه صادرات ایالات متحده قرار گرفت. با این حال، طبق گزارش وال استریت ژورنال، این مؤسسه از سال 2020 حداقل ده ها بار سخت افزار ایالات متحده، از جمله پردازنده های Xeon Gold اینتل و کارت های گرافیک GeForce RTX انویدیا را برای استفاده در رایانه های آکادمی به دست آورده است.