سال گذشته، ایالات متحده محدودیت های وارداتی را برای شرکت های مختلف چینی و سایر نهادهای مرتبط با ارتش این کشور اعمال کرد. هدف محدود کردن تراشههای منطقی چینی به گره 14 نانومتری، DRAM به 18 نانومتر و فلش NAND سه بعدی به 128 لایه است. جدیدترین شرکتهای چینی که از معامله مستقیم با فروشندگان آمریکایی تحریم شدهاند، Loongson و Inspur هستند. هلند همچنین اخیرا موافقت کرد که صادرات تجهیزات لیتوگرافی حیاتی خود به چین را محدود کند.
چانگ تخمین میزند که تولید تراشه در سرزمین اصلی چین حدود پنج یا شش سال از تایوان عقبتر است و تحریمهای آمریکا را تحسین میکند زیرا آنها آن را به همین شکل حفظ خواهند کرد. تحریمهایی که در سال گذشته به اجرا درآمدند، برای محدود کردن توسعه ابر رایانهها و دیگر سختافزارهای چین برای مقاصد نظامی طراحی شدهاند.
آینده نگر: این هفته، بنیانگذار تولیدکننده پیشرو تراشه در جهان، در مورد عوامل ژئوپلیتیکی که باعث تغییرات در صنعت نیمه هادی ها می شود، اظهار نظر کرد. در حالی که او از تحریمهای اخیر ایالات متحده بر واردات تراشههای چینی حمایت میکند، نظرات او بیشتر بر اساس این موضوع که آیا این تحریمها به نفع TSMC است یا خیر، حمایت میکند.
علاوه بر این، قانون تراشه ها، که ایالات متحده سال گذشته آن را به تصویب رساند، قرار است تأسیس کارخانه های نیمه هادی را در ایالات متحده تسهیل کند تا وابستگی این کشور به سخت افزار رایانه های خارجی کاهش یابد. با این حال، چانگ به مزایای این حرکت و سرعتی که ممکن است اثرات مورد نظر آن رخ دهد، شک دارد.
چانگ معتقد است کشورهایی مانند تایوان، کره جنوبی و ژاپن به دلیل فرهنگ کاری آن کشورها در تولید جلوتر هستند. برعکس، او اذعان می کند که ایالات متحده طراحان بزرگی دارد (احتمالاً به کسانی که در اپل اشاره می کنند) به دلیل نزدیکی آنها به نیازهای بازار.
کریس میلر نویسنده Chip Wars با بنیانگذار 91 ساله صحبت کرد و مشاهده کرد که صنعت نیمه هادی ها بین کشورهای بیشتری برای کاهش وابستگی متقابل متنوع می شود. او فکر میکند که این روند کند خواهد بود، که چانگ آن را به ویژگیهای ریشهدار خاصی در تعداد انگشت شماری از کشورها نسبت میدهد.
تحریمها تاکنون باعث شده است که واردات چیپ چین در دو ماه اول سال 2023 به میزان 27 درصد کاهش یابد – بیش از کل سال 2022. در همین حال، صادرات تایوان در سال 2022 18 درصد افزایش یافته است.
علاوه بر این، چانگ هشدار می دهد که تقسیم بندی می تواند هزینه ها را افزایش دهد و توسعه کلی تراشه را کند کند. بنیانگذار TSMC کاهش شدید هزینه های نیمه هادی ها در چند دهه گذشته را به دلیل وجود آنها در همه جا می داند و نشان می دهد که چگونه هزینه های تولید ایالات متحده می تواند قیمت ها را در مقایسه با تایوان دو برابر کند. چانگ همچنین از اینکه تایوان از «فرندشورینگ» کنار گذاشته میشود، بیزار است، رویهای که به موجب آن کشورها زنجیرههای تأمین خود را در کنار متحدان سیاسی و اقتصادی قرار میدهند.
موریس چانگ، بنیانگذار TSMC، در انجمن نیمه هادی CommonWealth، این هفته به بحثی درباره تقسیم بندی و تخصص در صنعت تراشه پیوست. او از تحریمهای اخیر آمریکا در چین حمایت میکند، اما نسبت به تلاشهای این کشور برای تقویت تولید داخلی نیمهرسانا ابراز تردید کرد.