این پیشرفتها و هشدار اریک اشمیت، رئیس سابق گوگل مبنی بر اینکه هوش مصنوعی میتواند تأثیری مشابه با معرفی سلاحهای هستهای بر جنگها داشته باشد، منجر به توافق بیش از 60 کشور شد تا نگرانیهای مربوط به استفاده از هوش مصنوعی در جنگ را در اولین اجلاس جهانی مسئولیتپذیر برطرف کنند. هوش مصنوعی در حوزه نظامی (REAIM). تنها شرکت کننده ای که این فراخوان اقدام را امضا نکرد اسرائیل بود.
نیروهای دفاعی اسرائیل از سیستمهای تسلیحات هوش مصنوعی بیشتری برای اختراع مجدد جنگ استفاده میکنند
یک سیب زمینی داغ: در حالی که انفجار در استفاده از هوش مصنوعی، اعم از مولد و غیره، در سال جاری نگرانی هایی را در مورد از دست دادن شغل و مرگ خلاقیت انسان ایجاد کرده است، همچنین ترس های دیرینه در مورد پیاده سازی هوش مصنوعی در سلاح ها را تشدید کرده است. در اسرائیل، این کشور سالهاست که از تفنگها و هواپیماهای بدون سرنشین خودران استفاده میکند. اکنون، نیروهای هوایی این کشور استفاده از هوش مصنوعی را برای انتخاب اهداف برای حملات هوایی و سازماندهی تدارکات زمان جنگ آغاز کرده اند.
اعطای سطوح وسیع کنترل بر عملیات نظامی به هوش مصنوعی، مناقشات و بحث های زیادی را به همراه داشته است. یکی از مقامات نیروهای دفاعی اسرائیل (IDF) با تاکید بر اینکه این سیستم ها توسط انسان هایی که اهداف و طرح ها را بررسی و تایید می کنند، نظارت می کنند، تلاش کرد تا ترس ها را کاهش دهد، اما این فناوری مشمول مقررات دولتی یا بین المللی نیست.
بلومبرگ گزارش می دهد که مقامات نظامی اسرائیل استفاده از سیستم توصیه هوش مصنوعی را تأیید کرده اند که بخش هایی از داده ها را تجزیه و تحلیل می کند تا مشخص کند کدام اهداف را برای حملات هوایی انتخاب می کند. سپس میتوان این حملات را با استفاده از یک مدل هوش مصنوعی دیگر به نام Fire Factory سازماندهی کرد، که از دادههای مربوط به اهداف برای محاسبه بار مهمات، اولویتبندی و اختصاص هزاران هدف به هواپیماها و پهپادها و پیشنهاد یک برنامه حمله استفاده میکند.
طرفداران استفاده از هوش مصنوعی در این سیستم ها ادعا می کنند که می توانند تلفات غیرنظامیان را کاهش دهند. کسانی که مخالف استفاده از آنها هستند می گویند اشتباه یک دستگاه می تواند افراد بی گناه را از بین ببرد و هیچ کس مقصری باقی بماند.
اسرائیل یک رهبر جهانی در مورد سلاح ها و سیستم های خودمختار است. برجکهای تفنگ مجهز به هوش مصنوعی در مرزهای آن میتوانند هنگام شلیک گاز اشکآور و گلولههایی با نوک اسفنجی، اهداف را با دقت بالا ردیابی کنند. این کشور همچنین از پهپادهای انتحاری خودمختار یا مهمات پرسه زن استفاده کرده است که قبل از حمله به هدفی که معیارهای شناسایی شده قبلی را برآورده می کند، در هوا پرسه می زنند.
امسال شاهد پیشرفت های متعددی در زمینه سلاح های خودمختار بوده ایم. در ماه فوریه، یک جت آموزشی جدید لاکهید مارتین توسط یک هوش مصنوعی به مدت 17 ساعت پرواز کرد و اولین بار بود که هوش مصنوعی به این روش در یک هواپیمای تاکتیکی درگیر شد. در همان ماه، نیروی دریایی ایالات متحده یک کشتی را تحویل گرفت که می تواند تا 30 روز به طور مستقل کار کند.
سیستمهای هوش مصنوعی اسرائیل قبلاً در موقعیتهای میدان نبرد مورد استفاده قرار گرفتهاند، از جمله درگیری 11 روزه در نوار غزه در سال 2021 که ارتش اسرائیل به دلیل استفاده از فناوری برای شناسایی سکوهای پرتاب موشک و استقرار گروههای پهپاد، آن را اولین “جنگ هوش مصنوعی” نامید. اگر تنشها با ایران بر سر برنامه غنیسازی هستهایاش ادامه پیدا کند، ابزارهای هوش مصنوعی اسرائیل در یک جنگ در مقیاس بزرگتر در خاورمیانه مستقر خواهند شد.