Rainbow Six Siege یکی دیگر از بازیهای تیراندازی چندنفره با مضمون نظامی است، اما سبک گیمپلی آن کاملاً با Call of Duty همپوشانی ندارد. مایکروسافت اظهارات شرکتهای دیگر را که سودمندی دستهبندیهای سبک برای CADE را زیر سوال میبرد، برجسته کرد. به عنوان مثال، Overwatch ممکن است با Apex، Siege، Valorant یا Team Fortress 2 (که دو مورد آخر در پلی استیشن نیستند) رقابت کند، علیرغم اینکه همه آنها ترکیبات مختلفی از شوترهای قهرمان، تیراندازی تاکتیکی و بازی های بتل رویال هستند.
سونی اخیراً با تغییر ساختار کامل PlayStation Plus و PlayStation Now به یک سرویس چند لایه، به رقابت Game Pass پاسخ داد. با این حال، مایکروسافت به خودداری سونی از گنجاندن آخرین نسخههای داخلی خود مانند Horizon Forbidden West یا Gran Turismo 7 در اشتراک اشاره کرد که نشاندهنده تردید در تعهد کامل به مدل تجاری است.
هفته گذشته، بسیاری از شرکتهای بزرگ بازی، از جمله سونی، به درخواست CADE، یکی از تنظیمکنندههای رقابت بینالمللی که قرارداد مایکروسافت-اکتیویژن را بررسی میکند، پاسخ دادند. سونی به CADE گفت که فکر میکند اگر مایکروسافت به توسعه نسخههای پلیاستیشن پایان دهد، Call of Duty غیرقابل جایگزین خواهد بود – که هیچ توسعهدهنده یا ناشر دیگری نمیتواند بازیای را منتشر کند که در همان سطح رقابت کند.
علاوه بر این، شرکت ردموند توضیح داد که خرید اکتیویژن بلیزارد به آن چیزی نزدیک به سهم بازار انحصاری در هیچ گوشه ای از بخش بازی نمی دهد. این شرکت ادعا می کند که آن و Activision Blizzard هر کدام بیش از 10 درصد از پای توسعه بازی را ندارند. علاوه بر این، در حالی که مایکروسافت بیش از 30 درصد از بازار توزیع دیجیتال بازی های کنسول را در اختیار دارد، سونی بیش از 50 درصد را در اختیار دارد.
مایکروسافت علاوه بر اعلام اینکه به این زودی Call of Duty را برای ایکسباکس انحصاری نخواهد کرد، از قراردادهای سونی برای حفظ بازیهایی مانند Deathloop، Ghostwire Tokyo و بازسازی Final Fantasy VII خواستار شد. Deahtloop و Ghostwire از Bethesda هستند که مایکروسافت پس از انعقاد آن قراردادهای سونی آنها را خریداری کرد.
مایکروسافت مخالفت کرد و قصد خود را برای حفظ بازیهای آتی اکتیویژن بلیزارد مانند Call of Duty، Diablo 4 و Overwatch 2 در پلیاستیشن تکرار کرد. علاوه بر این، ادعا میشود که ساخت چنین بازیهایی انحصاری باعث جذب مشتریان جدید کافی برای Xbox نمیشود تا فروش از دست رفته نسخههای پلیاستیشن را جبران کند. مایکروسافت همچنان از نسخه های پلی استیشن و نینتندو سوییچ Minecraft پشتیبانی می کند و تشخیص می دهد که بزرگتر از Xbox است.
مایکروسافت همچنین از ترس سونی مبنی بر اینکه قرار دادن بازیهای Call of Duty و Blizzard در Game Pass نشان دهنده یک “نقطه اوج” است، که مشتریان را از خریدهای خرده فروشی پلی استیشن دور می کند، اشاره کرد. این شرکت ادعا کرد که سونی از این می ترسد که یک سرویس اشتراک که نشان دهنده یک مدل تجاری جدید است، تسلط آن را در توزیع بازی های کنسولی سنتی تهدید کند.
نظرات سونی و مایکروسافت به CADE این سوال را مطرح می کند که Call of Duty چقدر رقابت دارد. حالت بازی Battle Royale آن – Warzone – دارای رقبای زیادی مانند Fortnite، Apex Legends و PUBG است. هنگام مقایسه بازی های رقیب با سایر حالت های چند نفره یا کمپین های انفرادی Call of Duty، چشم انداز کمتر واضح است. Battlefield آشکارترین رقیب است، اما جدیدترین بازی آن – Battlefield 2042 – فاقد روایت تک نفره است و با استقبال سرد بازیکنان و منتقدان مواجه شد.
منحصر به فرد بودن و اهمیت Call of Duty در بازار مورد بحث است، اما بعید به نظر می رسد که خرید اکتیویژن بلیزارد مزیتی ناعادلانه به مایکروسافت بدهد.
این هفته، مایکروسافت دفاعی طولانی از خرید Activision Blizzard خود به شورای اداری دفاع اقتصادی برزیل (CADE) ارسال کرد. عمدتاً می گوید که ترس سونی از اقدامات انحصاری ضدرقابتی بی اساس است.
با این حال، سونی نگفت که هیچ شرکت دیگری نمیتواند بازی مانند Call of Duty بسازد، فقط نمیتواند برند Call of Duty را تکرار کند. این بازی بهراحتی چندین سال است که پرفروشترین بازی تیراندازی اول شخص با قیمتهای بالاتر بوده است (اگرچه بزرگترین رقبای آن امروزه رایگان هستند).

به طور خلاصه: سونی اخیراً ابراز نگرانی کرده است که خرید اکتیویژن بلیزارد توسط مایکروسافت می تواند آسیب جدی به بازار وارد کند در صورتی که بازی Call of Duty یا سایر بازی های اکتیویژن منحصر به پلتفرم های مایکروسافت شوند. آخرین پاسخ مایکروسافت این ادعا را رد می کند، سونی را به ترس از Game Pass متهم می کند و سازنده پلی استیشن را با توجه به قراردادهای انحصاری خود ریاکار می خواند.