به طور خلاصه: محققان دانشگاه ملی پوسان در کره جنوبی یک قدم به ایجاد دیودهای ساطع کننده نور آلی (OLED) که از نظر دوام و کارایی کم نمیکنند، از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند. به عبارت دیگر، دستگاههای بسیار مقرونبهصرفهتر مجهز به OLED مانند تلفنهای هوشمند، تلویزیونها و نمایشگرها ممکن است خیلی دور نباشند.
همانطور که محققان توضیح می دهند، تولید فعلی OLED هم گران است و هم کار فشرده. OLED های پردازش شده با راه حل وعده مقرون به صرفه تر بودن را می دهند، اما تاکنون به دلیل مشکلات در ساخت، به دلیل مشکلات کارایی و دوام محدود شده اند.
برای دور زدن این مشکل، محققان یک ماده لایه تزریق سوراخ با اتصال متقابل (HIL) را با مقاومت بیش از 99 درصد در حلال سنتز و مشخص کردند و یک دستگاه OLED قرمز فسفری پردازش شده با محلول را با استفاده از آن ساختند.
این تیم گفت که ماده جدید HIL دارای سطح انرژی بهینه و همچنین تحرک بالا و خواص عالی تشکیل فیلم است که برای دوام تجاری بسیار مهم است. در واقع، به گفته پروفسور Do-Hoon Hwang از دانشگاه ملی پوسان، این ماده در مقایسه با پرکاربردترین مواد HIL، کارایی و طول عمر بیشتری به دست آورد.
مطالب مرتبط: بهترین مانیتورهای بازی – اوایل 2023
OLEDها دهههاست که وجود داشتهاند، با اولین دستگاه عملی که در سال 1987 به ایستمن کداک بازمیگردد. اجرای اصلی هنوز سالها باقی مانده بود و تا سال 2007 اولین تلویزیون OLED به شکل سونی وارد بازار شد. XEL-1.
صفحه نمایش سونی فقط 11 اینچ قطر داشت و وضوح 960 در 540 داشت به این معنی که از نظر فنی حتی به عنوان HDTV واجد شرایط نبود. این محصول با MSRP 2499 دلار شروع به کار کرد و بیشتر یک نمایش فناوری بود تا چیزی که واقعاً برای استفاده روزانه می خرید.
اخیراً با کاهش قیمتها از استراتوسفر، دستگاههای OLED شروع به پذیرش بیشتر جریان اصلی کردهاند. OLED ها معمولا کیفیت تصویر بسیار بهتری نسبت به LED ها دارند. آنها همچنین به طور کلی مصرف انرژی و وزن کمتری نسبت به همتایان LED دارند و زمان پاسخگویی بهتری دارند.
مقاله تحقیقاتی در مورد این موضوع اخیراً در Chemical Engineering Journal منتشر شده است.