چین بار دیگر از قانون «تبعیض‌آمیز» تراشه‌های آمریکا ابراز تاسف کرد

چین مدت‌هاست که با قانون CHIPS که در ماه جاری امضا شد، مخالف است و قبلاً آن را «جایگاه ذهنیت بازی‌های جنگ سرد و جمع صفر» خوانده بود. اکنون، یو ژیکانگ، نایب رئیس انجمن صنعت نیمه هادی چین، (از طریق بلومبرگ) ادعا کرده است که این اقدام برای کمک به رقبای چین طراحی شده است و بخشی از آن تبعیض آمیز علیه ملت آسیایی است. ایالات متحده ادعاهای مشابهی را علیه چین مطرح کرده و چین را متهم به تقویت شرکت های داخلی مانند SMIC با یارانه ها و سایر اقدامات سیاسی کرده است.

در متن: شرکت‌های فناوری ممکن است با آغوش باز از تصویب قانون تراشه‌ها استقبال کنند، اما چین بار دیگر نارضایتی خود را از یارانه‌های 52 میلیارد دلاری که بخشی از آن برای کاهش اتکای ایالات متحده به صنعت نیمه هادی تایوان طراحی شده است، ابراز کرده است.

یو به نمایندگان یک کنفرانس صنعتی در نانجینگ گفت: «ما قاطعانه با اقدامات محدودکننده ایالات متحده برای هدف قرار دادن برخی کشورها مخالفیم. این قانون اساساً شامل بندهای تبعیض آمیز در رقابت در بازار است و زمینه بازی ناعادلانه ایجاد می کند که در تضاد با اصول تجارت منصفانه سازمان تجارت جهانی است.»

ایالات متحده اخیرا تلاش های خود را برای ممانعت از جاه طلبی های چین در زمینه ساخت تراشه افزایش داده است. دولت بایدن از بزرگترین تامین کننده ماشین های لیتوگرافی در جهان که در فرآیند ساخت تراشه استفاده می شود، شرکت هلندی ASML، می خواهد که فروش ابزارهای قدیمی لیتوگرافی اشعه ماوراء بنفش عمیق (DUV) خود را به مشتریان چینی متوقف کند. ASML در حال حاضر از فروش پیشرفته ترین تجهیزات لیتوگرافی فرابنفش شدید (EUV) خود به شرکت های چینی منع شده است زیرا به دلیل فشار ایالات متحده نمی تواند مجوز صادرات را از دولت هلند دریافت کند.

بخونید:  پچ سه شنبه مایکروسافت برای آوریل 2023 97 باگ امنیتی، 1 نقص روز صفر را می بندد.

محدودیت هایی در قانون چیپس مربوط به چین وجود دارد. به طور خاص، هر یک از شرکت‌های فناوری که مایل به دسترسی به صندوق 52 میلیارد دلاری هستند، مجاز به ساخت تراشه‌های روی یک گره پردازشی 28 نانومتری یا کوچک‌تر در کشور نیستند.

اخیراً، ایالات متحده کنترل های سخت گیرانه تر صادرات و محدودیت های بیشتری را بر روی تجهیزات تولید تراشه که به ریخته گری های چینی فروخته می شود، در پاسخ به پیشرفت های انجام شده توسط شرکت های چینی است که باعث شده است آنها با غول های صنعتی مانند سامسونگ و میکرون همگام شوند. چین همچنین بیش از هر کس دیگری کارخانه تولید تراشه می سازد و در نظر دارد تا سال 2030 مالیات واردات مواد و تجهیزات مورد استفاده در تولید تراشه را اعمال کند. این علاوه بر یارانه های ارائه شده است.

یو گفت که دولت چین باید به حمایت از صنعت نیمه هادی داخلی خود از طریق سیاست ها ادامه دهد و از این طریق گلوگاه هایی را که مانع پیشرفت های تکنولوژیکی می شود، کاهش دهد.



منبع