انویدیا همچنین در حال رسیدگی به تحریم های صادراتی است. هر دو تیم گرین و AMD اکنون از فروش پردازندههای گرافیکی متمرکز بر هوش مصنوعی با کارایی بالا به چین و روسیه بدون مجوز منع شدهاند که ممکن است برای انویدیا تا 400 میلیون دلار هزینه داشته باشد. این شرکت اکنون واحد پردازش گرافیکی Nvidia A800 را که در سه ماهه سوم به تولید رسید، به عنوان جایگزین دیگری برای پردازنده گرافیکی Nvidia A100 برای مشتریان در چین، رونمایی کرده است.
سخنگوی انویدیا در بیانیهای به رویترز گفت: «A800 آزمایش واضح دولت ایالات متحده برای کاهش کنترل صادرات را برآورده میکند و نمیتوان آن را برای فراتر از آن برنامهریزی کرد.» سرعت اتصال این تراشه 400 گیگابایت بر ثانیه است که نسبت به 600 گیگابایت بر ثانیه A100 کمتر است.
اولین پردازنده Biren، BR100، نرخ انتقال 640 گیگابایت در ثانیه را به 576 گیگابایت بر ثانیه کاهش داده است که با غیرفعال کردن بخشی از تراشه به این امید که از محدودیت های واشنگتن عبور کند، به دست آمده است. علی بابا به دنبال انجام همین کار با تراشه های خود است.
تحریمهای جدید، طراحان تراشههای چینی را مجبور کرد تا کار بر روی آخرین تراشههای خود را متوقف کنند و طرحها را تغییر دهند. با این حال، مهندسان آنها می گویند که قوانین ایالات متحده برای محاسبه نرخ انتقال دو طرفه، که سقف آن 600 گیگابایت بر ثانیه است، نامشخص است.
طبق گزارش فایننشال تایمز، برخی از سازندگان تراشههای بیسابقه چینی، از جمله علیبابا و بیرن، میلیونها دلار برای ایجاد طرحهایی برای پردازندههای پیشرفته که برای نسل بعدی ابررایانههای چین، مراکز داده و راهحلهای هوش مصنوعی هزینه میکنند، سرمایهگذاری کردهاند.
به طور خلاصه: شرکتهای تراشههای چینی در تلاشند تا با تغییر دادن قویترین تراشههای خود، تحریمهای آمریکا را دور بزنند تا آنها را کندتر کنند. این حرکت درست زمانی انجام شد که انویدیا یک جایگزین کمقدرت برای دو پردازنده گرافیکی خود که تحت کنترلهای صادراتی قرار دارند، رونمایی کرد.

سازندگان سرور چینی و سایر شرکت های این کشور در حال حاضر A800 را در وب سایت های خود تبلیغ می کنند. با فرض موفقیت آمیز بودن، GPU باید تاثیر تحریم ها را بر نتایج فصلی انویدیا کاهش دهد.
مشکل چین این است که امکانات لازم برای ایجاد این تراشه های پیشرفته را ندارد، بنابراین طرح ها به TSCM تایوان ارسال می شود. اما آخرین تحریمهای ایالات متحده، تولیدکنندگان تراشههای کشورهای ثالث را که از نرمافزار یا تجهیزات ساخت آمریکا استفاده میکنند، تحت پوشش قرار میدهد و آنها را ملزم میکند هنگام صادرات تراشهها با قدرت پردازشی خاص، برای دریافت مجوز اقدام کنند. یک کارشناس گفت این مجوزها “به احتمال زیاد رد شده اند.”