در حالی که هواوی و زد تی ای هنوز از نظر فنی در تمام کشورهای اتحادیه اروپا ممنوع نشده اند، بیشتر 27 کشور اتحادیه در این مسیر حرکت می کنند. حداقل 21 کشور از 27 کشور عضو، چارچوب قانونی را برای ارزیابی ریسک پذیرفته اند، در حالی که سه کشور دیگر در حال تصویب قوانینی در این زمینه هستند.
برنتون همچنین ابراز تاسف کرد که با وجود دستورالعملهای اتحادیه اروپا که از 27 کشور عضو آن میخواهد تا فروشندگان پرخطر را از تامین تجهیزات 5G در کشورهایشان منع کنند، تنها 10 نفر از آنها این طرح را عملی کردهاند. به گفته وی، انفعال اکثریت کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک خطر امنیتی بزرگ برای کل بلوک و شهروندان آن ایجاد می کند و “امنیت جمعی اتحادیه را آشکار می کند، زیرا وابستگی بزرگ اتحادیه اروپا و آسیب پذیری های جدی را ایجاد می کند.” “
چه اتفاقی افتاده؟ تیری برتون، کمیسر اروپایی در یک سخنرانی هفته گذشته، تولیدکنندگان چینی تجهیزات مخابراتی هوآوی و زد تی ای را به عنوان «فروشندگان پرخطر» توصیف کرد و بار دیگر از کشورهای عضو خواست آنها را در سراسر اتحادیه اروپا ممنوع کنند. به گفته برتون، کشورهایی که قبلاً این دو فروشنده چینی را کنار گذاشتهاند، در تصمیم خود کاملاً موجه هستند و سایرین باید راه آنها را دنبال کنند تا آنها را برای همیشه از شبکه 5G اتحادیه اروپا خارج کنند.
ارزیابی تند برنتون از فروشندگان چینی پس از آن صورت گرفت که کمیسیون اروپا گزارش پیادهسازی امنیت سایبری 5G را که در ابتدا در سال 2020 منتشر شده بود، بهروزرسانی کرد و کشورهای عضو را ملزم کرد که فروشندگان پرخطر را از عرضه تجهیزات در این کشورها منع کنند. در حالی که در گزارش اولیه به هیچ فروشنده پرخطری به نام اشاره نشده بود، نسخه به روز شده انگشت اتهام را مستقیماً متوجه دو غول مخابراتی چینی می کند.
از طرف خود، این دو شرکت همیشه برائت خود را حفظ کرده و ادعا کرده اند که تجهیزات آنها هرگز برای جاسوسی توسط دولت چین استفاده نشده است. با این حال، آژانس های امنیت ملی در غرب متقاعد نشده اند، به این معنی که شرکت ها تا حد زیادی از معاملات پرسود 5G در سراسر جهان قطع شده اند.
با وضع قوانین، اکثر این کشورها میتوانند فروشندگان خاصی را از تامین تجهیزات 5G منع کنند یا تجهیزاتی را که قبلاً مستقر شدهاند حذف کنند. با این حال، به نظر می رسد که همه کشورهای اتحادیه اروپا در مورد ممنوعیت هواوی و ZTE از شبکه های 5G کشورهایشان یکسان نیستند، زیرا سه کشور هنوز اقدامی علیه این دو فروشنده انجام نداده اند.
به دلیل بدتر شدن روابط دیپلماتیک بین پکن و واشنگتن، هواوی و ZTE قبلاً از تامین تجهیزات 5G در ایالات متحده و بریتانیا منع شده اند، در حالی که هند نیز چند سال پیش این دو فروشنده را از شرکت در حراج طیف 5G کشور منع کرد. نگرانی های امنیت ملی