در حالی که سن جهان در حال حاضر حدود 13.797 میلیارد سال تخمین زده می شود، مدل جدید نشان می دهد که می تواند تا 26.7 میلیارد سال سن داشته باشد. نویسنده این مطالعه، راجندرا گوپتا – استادیار فیزیک در دانشکده علوم در دانشگاه اتاوا – ادعا می کند که سن به روز شده به احتمال زیاد دقیق تر است. او استدلال میکند که کهکشانهای باستانی اخیراً کشفشده بسیار بالغتر از 300 میلیون سالی هستند که توسط مدل انتقال سرخ فعلی پیشنهاد شده است.
همانطور که گفته شد، روش این مطالعه برای اندازه گیری سن جهان هنوز مورد پذیرش گسترده محققان قرار نگرفته است، بنابراین باید دید که آیا این رویکرد جدید در آینده اتخاذ خواهد شد یا خیر.
در حالی که داده های JWST از نظر تئوری ممکن است ناقص باشد، این برای همه ملاحظات عملی بعید است. اگر اینطور باشد، تنها توضیح باقی مانده برای این اختلاف این است که مدل فعلی، که از انتقال به سرخ از نور ستاره ها برای تعیین سن و منشأ جهان ما استفاده می کند، کاملا دقیق نیست.
در متن: جهان و هر چیزی که در آن وجود دارد همیشه انسان ها را مجذوب خود کرده است و در طول سال ها الهام بخش مطالعات بی شماری برای کشف اسرار آن بوده است. با وجود پیشرفت قابل توجهی که طی دههها تحقیق انجام شده است، هنوز چیزهای بیشتری برای کشف وجود دارد. ما اغلب اطلاعات شگفتانگیز جدیدی دریافت میکنیم که باورهای قدیمی را از بین میبرد و ما را مجبور میکند آنچه را که فکر میکردیم درباره جهان میدانیم کنار بگذاریم.
تصویر: ناسا
این محقق استدلال میکند که با توجه به اطلاعات جدید JWST، دیگر نمیتوان به مدل تطابق لامبدا-CDM که بهطور گسترده استفاده میشود، برای پیری جهان اعتماد کرد. قابل توجه ترین مشکل مدل فعلی این است که نمی تواند به درستی بسیاری از کهکشان های باستانی را که توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب مشاهده شده است، پیر کند. به این «مسئله غیرممکن اولیه کهکشان» گفته می شود، زیرا به نظر می رسد که آنها بسیار قدیمی تر از سن تخمینی خود کیهان هستند.
اخیراً چنین مطالعه ای منتشر شده است که همه چیزهایی را که فکر می کردیم در مورد سن جهان می دانیم رد می کند. این کار که در مجله «اعلامیههای ماهانه انجمن سلطنتی نجوم» منتشر شده است، نشان میدهد که سن جهان میتواند دو برابر آنچه قبلاً تصور میشد، باشد. بر اساس مطالعه جدید، داده های جمع آوری شده از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) نشان می دهد که مدل فعلی مورد استفاده برای تعیین سن جهان نادرست است.