با این حال، آینده کوانتومی به احتمال زیاد هنوز بسیار دور است. پیچای گفت که چندین مؤلفه رایانههای کوانتومی آنها مانند برودتی و طراحی و مواد کیوبیتهای آنها نیاز به بهبود دارند. جای تعجب نیست که گوگل همچنین در حال بررسی استفاده از یادگیری ماشینی برای بهبود فرآیندهای خود است. این روزها هوش مصنوعی واقعاً همه جا است.
آخرین تحقیقات گوگل در مجله Nature منتشر شده است.
پیچای خاطرنشان می کند که تصحیح خطای کوانتومی اطلاعات را در چندین کیوبیت فیزیکی رمزگذاری می کند تا یک “کیوبیت منطقی” ایجاد کند، و اعتقاد بر این است که این تکنیک تنها راه برای ایجاد یک کامپیوتر کوانتومی در مقیاس بزرگ با نرخ خطا به اندازه کافی پایین است که واقعا مفید باشد.
همانطور که ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل تاکید میکند، کیوبیتها آنقدر حساس هستند که حتی چیزی به کوچکی نور سرگردان میتواند منجر به خطاهای محاسباتی شود و با بزرگتر شدن اندازه کامپیوترهای کوانتومی، مشکل بدتر میشود. با توجه به اینکه بهترین الگوریتمهای کوانتومی به نرخ خطای بسیار کمتری نسبت به آنچه امروز داریم نیاز دارند، این مشکلی است که اگر میخواهیم آینده معناداری برای رایانههای کوانتومی داشته باشیم، باید بر آن غلبه کنیم. اینجاست که تصحیح خطای کوانتومی وارد عمل می شود.
در آزمایش، گوگل یک کیوبیت منطقی متشکل از 49 کیوبیت فیزیکی ایجاد کرد که می توانست از نسخه ساخته شده با 17 کیوبیت بهتر عمل کند. این به تیم تأیید کرد که تصحیح خطای کوانتومی نه تنها در تئوری، بلکه در عمل نیز کار می کند.
گوگل بر این باور است که روزی کامپیوترهای کوانتومی قادر خواهند بود به حل مشکلاتی که خارج از حوزه کامپیوترهای سنتی هستند کمک کنند. امکانات شامل شناسایی مولکول های داروهای جدید، ارائه فناوری باتری کارآمدتر و ایجاد کود با مصرف انرژی کمتر است. نتیجه واقعی زمانی می تواند اتفاق بیفتد که کامپیوترهای کوانتومی بتوانند در کنار کامپیوترهای کلاسیک کار کنند تا درک ما از جهان اطرافمان را بیشتر کنند.
در متن: محققان هوش مصنوعی کوانتومی گوگل نشان دادهاند که میتوان با افزایش تعداد کیوبیتهای مورد استفاده، خطاهای محاسبات کوانتومی را کاهش داد. این ممکن است ساده به نظر برسد – و این در مورد محاسبات کلاسیک خواهد بود – اما در هنگام برخورد با سیستمهای کوانتومی کارها متفاوت است.