یک سیاره جدید بالقوه قابل سکونت توسط دانشمندان کشف شد، اما نیمی از آن در تاریکی همیشگی است

بر اساس گزارش IFLScience، ستاره شناسان سیاره فراخورشیدی جدیدی را کشف کرده اند که به اعتقاد آنها می تواند برای حیات فرازمینی قابل سکونت باشد. این سیاره که Wolf 1069b نام دارد، به دور یک ستاره کوتوله قرمز در فاصله 31 سال نوری از زمین می چرخد ​​و در کهکشان راه شیری قرار دارد. یک سال در این سیاره فراخورشیدی معادل نزدیک به نیم ماه روی زمین است.

دیانا کوساکوفسکی، ستاره شناس موسسه نجوم ماکس پلانک در آلمان می گوید: «زمانی که داده های ستاره گرگ 1069 را تجزیه و تحلیل کردیم، سیگنالی واضح و با دامنه کم از سیاره ای با جرم تقریباً زمین کشف کردیم.

علاوه بر این، Wolf 1069b به ستاره مادر خود بسیار نزدیکتر از زمین به خورشید است. این بدان معنی است که Wolf 1069b نسبت به کوتوله قرمز نمی چرخد ​​و همیشه همان چهره را به سمت همسایه ستاره ای خود نشان می دهد. به همین دلیل، یک طرف سیاره روشن است، در حالی که طرف دیگر همیشه تاریک است. سمت رو به ستاره سیاره فراخورشیدی احتمالاً دمایی در حدود 13 درجه سانتیگراد دارد که به طور فرضی برای ظهور حیات بیگانه مساعد است اگر سیاره فراخورشیدی در اتمسفر بیگانه قرار گرفته باشد.

چرا مهم است: تیمی از ستاره شناسان بین المللی از کشف یک سیاره فراخورشیدی خبر دادند که در مقیاس کهکشانی هم شباهت عجیبی به زمین دارد و هم نزدیک به زمین. سیاره تازه کشف شده Wolf 1069b حدود 1.26 برابر جرم زمین و 1.08 برابر اندازه آن است. نکته جالب تر این است که در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان خود قرار دارد، به این معنی که آب می تواند در سطح آن وجود داشته باشد و آن را به خانه ای بالقوه برای گونه های حیات بیگانه تبدیل کند.

بخونید:  اینتل و سامسونگ صفحه نمایش کشویی را برای لپ تاپ های آینده به نمایش می گذارند

در حال حاضر، Wolf 1069b تنها 31 سال نوری از ما فاصله دارد و ششمین سیاره نزدیک به جرم زمین به ستاره میزبان خود در منطقه قابل سکونت است. نزدیکترین ستاره به زمین 4.2 سال نوری از زمین فاصله دارد، در حالی که کهکشان راه شیری 100000 سال نوری قطر و حداقل 100 میلیارد ستاره دارد.

اگرچه این سیاره فراخورشیدی به ستاره میزبان خود نزدیک است، اما دمای بسیار داغی تولید نمی کند. این به این دلیل است که ستاره میزبان بسیار کوچکتر از خورشید ما است. محققان می گویند که Wolf 1069b تنها حدود 65 درصد از نیروی تابشی فرودی از آنچه زمین از خورشید دریافت می کند، دریافت می کند.

دانشمندان اکنون مشتاقانه منتظر تکمیل تلسکوپ های نسل بعدی قدرتمندی هستند که می توانند جو سیارات فراخورشیدی دوردست مانند این را کشف و تجزیه و تحلیل کنند. متأسفانه، این یک دهه یا بیشتر فاصله دارد.



منبع