دستگاه لنوو همچنین اولین هدست با قابلیت واقعیت مجازی است که میتواند با Snapdragon Spaces کوالکام کار کند، محیط توسعه نرمافزاری که در ابتدا برای ساخت محتوا برای هدستهای AR ایجاد شد. با تجهیز VRX به سختافزار (و نرمافزار) لازم برای پشتیبانی از Snapdragon Spaces، لنوو دوباره تمایل خود را برای آوردن انواع جدیدی از عملکرد به دستههای محصولات موجود نشان میدهد.
تصویر بزرگ: در حالی که بسیاری از افراد در تجارت گجت دوست دارند در مورد پیشرفتهای فنی پنهان در دستگاههایشان صحبت کنند، حقیقت این است که هیچ چیز به اندازه تغییر آشکار در طراحی فیزیکی یا شکل ظاهری دستگاه تأثیر نمیگذارد. برای مثال، اولین گوشی های هوشمند تاشو مانند Samsung Galaxy Fold یا Razr به روز شده موتورولا، همچنان باعث شگفتی و لذت در بین مشتریان و خریداران بالقوه می شود که بسیاری از شرکت ها دوست دارند داشته باشند.
با این حال، دیدن Lenovo که محدودیتهای ممکن را در پیش میگیرد بسیار عالی است و این نمونه دیگری از سابقه طولانی این شرکت در ایجاد نوآوری در طراحی فیزیکی است. به عنوان مثال، سری اصلی نوتبوکهای یوگا لنوو، اولین نمونه از طراحی لولای تاشو 360 درجه برای رایانههای شخصی بود که از آن زمان به بعد رایج شد. این شرکت همچنین در طراحی نسل دوم رایانه شخصی تاشو خود با آخرین نسخه ThinkPad X1 Fold و همچنین نسخه دوم گوشی هوشمند تاشو Motorola Razr خود است. در همه موارد، آنها نمونه های جالبی از تمرکز قوی شرکت بر عوامل شکل هستند.
متأسفانه، با توجه به وضعیت تولید فناوری نمایشگرهای رول شونده و نیازهای فیزیکی که دستگاههای سطح مصرفکننده با آن مواجه هستند، احتمالاً چندین سال طول میکشد تا شاهد اجرای تجاری این فناوری در این نوع دستگاهها باشیم. (الجی یک تلویزیون مبتنی بر صفحه نمایش OLED قابل چرخش را معرفی کرده است، اما سالها طول کشید تا بالاخره به بازار رسید و در حال حاضر حدود 40000 دلار قیمت دارد.)
هر دوی این دستگاهها مبتنی بر فناوری نمایشگر OLED انعطافپذیر هستند که از طراحی قابل چرخش استفاده میکند و به صفحهنمایش اجازه میدهد تا اندازه بزرگتری را با فشار یک دکمه گسترش دهد.
هر دو دستگاه به وضوح بهعنوان طرحهای مفهومی و بدون تاریخ انتشار مشخص برچسبگذاری شدند، اما نگاهی اجمالی جذاب به روشهای جدید برای تفکر متفاوت در مورد برخی از رایجترین ابزارهای ما ارائه کردند. هر طرح به روش خود، میل تقریباً جهانی برای اندازههای صفحه نمایش بزرگتر را بدون نگرانی همگانی مبنی بر حمل نکردن دستگاههای بزرگ برطرف میکرد و آنها را فوراً جذاب میکرد.
لنوو مانند تمام سازندگان دستگاه، به پیشرفت های مهم با شرکای فناوری خود به داخل دستگاه های خود ادامه می دهد. علاوه بر این، روی ابزارهای نرم افزاری جدید، خدمات و محیط های توسعه برای بسیاری از آنها کار می کند، از جمله تلاش چند فروشنده Engage XR برای هدست های خود. با این حال، تمرکز این شرکت بر نوآوری های فاکتور فرم، فرصتی منحصر به فرد به آن می دهد زیرا جهان به دنبال طرح های منحصر به فرد و متفاوت تر است.
همین روحیه آزمایشی و تفکر جدید شروع به ورود به دیگر دستهبندیهای محصولات نیز کرده است، زیرا لنوو اخیراً تمرکز زیادی بر روی هدستهای XR (واقعیت توسعهیافته) و سایر پیشرفتهای مرتبط با متاورز قرار داده است. سال گذشته این شرکت اولین عینک ThinkReality A3 AR (واقعیت افزوده) خود را معرفی کرد و ماه گذشته آنها یکی از اولین شرکت هایی بودند که هدست VR (واقعیت مجازی) پیشرفته متمرکز بر سازمانی را معرفی کردند، ThinkReality VRX، که قابلیت عبور ویدیوی رنگی را ارائه می دهد. این به دستگاه امکان میدهد از حالت VR کامل به یک تجربه واقعیت ترکیبی (MR) شبیه واقعیت افزوده سوئیچ کند که در آن محتوای دیجیتالی ایجاد شده را میتوان بر روی نمای دنیای واقعی ارائه شده توسط دو دوربین با وضوح بالا در جلوی هدست پوشاند.
پردازندههای جدید پیشرفته، پورتهای اتصال اضافی، دوربینهای بهبودیافته و سایر پیشرفتهای داخلی نیز به وضوح مهم هستند، اما در عصری که بسیاری از محصولات شروع به ظاهر مشابه کردهاند، طراحی جدید و جذاب یک دستگاه محبوب بهطور قطعی نتایج زیادی را به همراه خواهد داشت. توجه بنابراین جای تعجب نیست که رونمایی از طراحی لپتاپ با برند لنوو و گوشی هوشمند با نمایشگر قابل ارتقا با برند موتورولا در رویداد Lenovo Tech World 2022 در هفته گذشته، پوشش زیادی پیدا کرد.
به یاد داشته باشید که لنوو در سال 2005 تجارت رایانه های شخصی IBM را خریداری کرد و فرهنگ مبتنی بر نوآوری که منجر به توسعه رایانه نوت بوک ThinkPad شد – که اخیراً 30 سالگی خود را جشن گرفت و مسلماً کهن الگوی طراحی های مدرن لپ تاپ است – به وضوح با تصاحب لنوو ادامه یافت. مهار البته، همه طرحهای نوآورانه در بازار موفقیتآمیز نیستند و لنوو، مانند سایر فروشندگان بزرگ رایانههای شخصی، مفاهیم جالبی داشته است که چندان مورد استقبال قرار نگرفت. با این حال، شکی وجود ندارد که وقتی صحبت از امکانات جدید جذاب یا نوآوریهای جدید جذاب برای رایانههای شخصی میشود، لنوو احتمالاً اولین شرکتی است که آنها را امتحان میکند. در بسیاری از موارد، این بدان معناست که آنها همچنین اولین شرکتی هستند که آنها را به جریان اصلی می آورند.
VRX لنوو شباهت هایی با Meta Quest Pro اخیراً منتشر شده دارد (اگرچه Meta Quest Pro بعد از Lenovo VRX معرفی شد). هر دو دستگاه مبتنی بر جدیدترین چیپست کوالکام اسنپدراگون XR Gen2+ هستند و از جدیدترین اپتیک های پنکیک برای میدان دید وسیع تری بهره می برند. هدست جدید لنوو می تواند به تنهایی کار کند یا برای تجربه با کیفیت بالاتر به رایانه شخصی متصل شود. در واقع، لنوو با انویدیا برای تجربههای مبتنی بر Cloud و GPU از طریق Nvidia CloudXR شریک شده است.
در حالی که هر دو هدست شباهتهایی با دستگاههای موجود دارند، اما برخی از سختافزارهای منحصربهفرد را نیز ادغام میکنند تا به آنها کمک کند برجسته شوند. در مورد A3، لنوو ترجیح داد از طراحی متصل استفاده کند که نیاز به اتصال سیمی به مدلهای خاصی از رایانههای شخصی لنوو مجهز به GPU یا گوشیهای هوشمند موتورولا دارد. در حالی که به این معنی است که دستگاه به تنهایی نمی تواند کار کند، طراحی را به یک طراحی بسیار باریک تر و به سبک عینک نسبت به دستگاه هایی مانند HoloLens 2 مایکروسافت کاهش می دهد.